[]

cebinde hiç parası olmayan bi insan başka ülkede nasıl iş bulup yaşar?

selamlar

hiç param yok ama işletme mezunuyum ve hatrı sayılır ingilizce biliyorum. bu ülkeden gitmek istiyorum bir an önce. en kolay nereye nasıl gidebilirim? vize başvurusuydu falan uğraşmadan gidip kolayca vatandaş olup rahatça iş bulabileceğim bir ülke var mı?

her işi yaparım yeterki yatacak yatak ve üç kuruş para verilsin. çiftçilik çöpçülük vs. her işi yapmaya hazırım. bi sırt çantamı alıp gitmek istiyorum.

kafanızda bir öneri var mı? lütfen ciddi cevap vermeyecekler yazmasın.

 
çok refah bulamazsın ama balkan ülkelerine bak derim. türkiye'den gelenlere kapısı açık olan ülkeler var. keşke paran olsaydı vizesiz ülkeleri araştır derdim ama en azından seni 1 ay idare edecek kadar para olmalı


  • taqster  (18.09.12 12:55:32) 
çok sağol cevabın için. intihardan bir önceki aşamadayım ruhsal durumum çok kötü çok çok az refahta bulsam yeter.bu arada o kadar para bulabilirim. bilgisayarımı vs. satarım bi 3000 TL bulabilirim. ona göre de cevap yazabilirsiniz.


  • inancsiz deve  (18.09.12 12:58:50 ~ 12:59:53) 
seni anlıyorum ama elde çok iyi meslek olmadıkça gidilecek ülke cidden az. yine ingilizce bilen her iş yaparım diyen garibanın gidebileceği en iyi yerler kanada, amerika, avusturalya ve yeni zelanda. son ikisinin vize olaylarını bilmiyorum ama araştır. ben derim ki burada 1 sene falan çalış para kas. sonra atıl öyle bir maceraya avusturalya'da böyle başarıya ulaşmış biri var eski sevgilimin abisi. yeni zelanda zaten çok garip bir ülke tanzimat döneminde ülkeden hayattan bunalan yazarlarımız bile oraya kaçmak için can atıyorlarmış. hayatın daha sakin paranın daha az önemli olduğunu söylerler hala yerliler falan varmış zaten turistlerle uğraşan. gürcistana git dicem ama orada da iş yok para yok. balkan ülkelerinde dil sorunu iş sorunu var. japonya 3 aya kadar vize bile istemiyor ama dil yok ablam 3 aylığına gitmişti orada senin hesap çalışan türkler olduğunu anlatıyordu 1 ay çalışıp 2 hafta barlarda takılıyorlarmış biri kasmış iyice kendine bar açmış falan. ama gidiş bileti bile kendi başına 3bini geçiyor işte


  • taqster  (18.09.12 13:08:35) 
vize pasaport isleriyle ugrasacak olsan da bulgaristani deneyebilirsin.. 3000lirayla orda 6-8 ay hatta daha fazla hic calismadan yasayabilirsin. bu sürede evlenecek birini bulma sansin olabilir.. türkce sayesinde bircok yerde isini halledebilir calisabilirsin(kacak).. evlenirsen bütün avrupanin kapilari sana acik demektir..

bunun disinda.. avrupaya ögrenci olarak gitme sansin var.. bu dönem basvurular gecti sanirim ancak, ocak ayi itibariyla almanya gibi bir ülkede ögrenci olma sansin olabilir.. almanyada ögrenimin tamamen ücretsiz oldugu cok okul var.. ingilizce egitim veren bir lisans ya da yüksek lisans bölümüne basvurabilirsin.. resmi calisma iznin de olur resmi oturma iznin de.. b1-c1 seviyesinde almanca bilsen istedigin hemen hemen her üniversiteye kayit yaptirabilirdin..

alman okullarindaki ingilizce egitim verilen bölümleri arastirmani siddetle öneririm.. basvuru kosullari ekseriyetle dil yeterliliginden ibaret..

bu secenegi degerlendirirsen, hem mevcut problemlerden uzaklasir hem yukari dogru da bir adim atmis olursun..
  • pollyx  (18.09.12 13:19:03) 
katılıyorum dediklerinize. resmi dili ingilizce olmayan yerlerde çok zorlanırım bence de. avusturalya ve yeni zelanda ikisi de vize istiyor ve en az amerika kadar zor almak sanırım. kanada'da ise daha önce paramın olduğu zamanlar paramı gösterip geçici vize alıp gidip tatil amaçlı yaşamıştım bir süre. çok pahalı ve iş bulmak zor böyle ülkelerde benim gibi spesifik mesleği olmayanlara. şu an çulsuz ve çaresiz kaldım hayatta. www.2013mersin.net burda vize istemeyen ülkeler var ama hepsi ingilizce'nin neredeyse hiç konuşulmadığı ülkeler. bir insan hayatı bu kadar kısıtlanmış olmamalı.


  • inancsiz deve  (18.09.12 13:22:25 ~ 13:32:02) 
Bulgaristan iyi gibi abi ya az çok ingilizce ve bazen türkçe ile geçinebilirsin orada dandik işler de bulursun belki 3 ay sonra şimdiki ruh halinden de kurtulmuş olursun. böyle bir maceraya atılırsan arada bana da gelişmeleri yazmanı rica ederim ben de düşünüyorum çünkü havacılık sektörüne tutunabileceğim ülkelerde


  • taqster  (18.09.12 13:29:37) 
@pollyx mümkünse resmi evrak vs. işlerler minimum uğraşarak ve para harcayarak gitmek istiyorum. böyle bir yer arıyorum. bulgaristan artık çok ama çok zor vize veriyormuş diye duydum. ne kadar doğru bilemem ama isterim oraya gitmeyi.

eğitim olaylarına ise girmek istemiyorum bu yaştan sonra. direk ne olursa çalışmak ve en ufaktan hayat kurmak istiyorum yurt dışında. hiçbir şeyim ve hiç kimsem yok ama ne varsa da artık bırakmaya hazır ve razıyım arkamda.

@taqster tabi dostum ne demek. senin için daha kolay olur hele ki pilotsan. sana da hayatta mutluluklar dilerim ve teşekkür ederim tekrar.
  • inancsiz deve  (18.09.12 13:30:26 ~ 13:34:49) 
pollyx bahsedince şimdi aklıma geldi ya brezilya'da bir süre yaşamış biri vardı uçak bileti hariç (3 sene önce) 3500 lirası varmış gittiğinde 2 ay otellerde falan kalmış çalışmamış döndüğünde hala parası varmış. güney amerika ülkeleri çok salaş yerler özellikle inşaatta çalışırım dersen türkiye'den seni inşaat için oralara götürecek şirketler de mevcut ama araştırman gerekir. 2000 falan vaadediyorlar veriyorlar mı bilmem ama hiç yoktan iyidir. şantiyede türklerle takılırken ufak ufak ülkeyi, dili tanırsın

edit: pilot değilim havaalanı çalışanı gibi birşey olacağım :)
  • taqster  (18.09.12 13:33:29 ~ 13:34:10) 
güney amerika cazip. araştıracam onu


  • inancsiz deve  (18.09.12 13:37:10) 
bulgaristan icin vize almak zor denemez aslinda.. bankada paran oldugunu gösterecek ve bir otel rezervasyonu göstereceksin hepsi bu.. araci firmalar her seyi senin yerine yaparlar..

egitim konusunu sadece resmi olarak ülkede kalmak icin bir dayanak olsun diye söyledim.. devam etmek zorunda bile olmadigin bölümler mevcut.. polis burda ne isin var dediginde ögrenciyim dersin ve resmi olarak calisabilirsin.. yeni bir diploma alip almamak konusu sana kalmis.. bu, etrafi anlayip yapabilecegin seyleri degerlendirmek icin ve kafani toplaman icin sana baya zaman kazandirir..

bulgaristan vizesi islemleri hakkinda bilgi icin:
(git: akbulutood.com)

almanyada egitim konusunda bilgi icin
(git: www.daad.de)
  • pollyx  (18.09.12 13:39:51) 
anlıyorum hocam ama 2000-3000 lira parayı belki bulur belki bulamam sen de beni anla nolur. pasaportun süresini mi uzatayim bu paraya uçak bileti mi alayim yoksa eğitime mi harcayayim yoksa ilk konaklamaya mı. çok zor yani benim işim. öyle lüks istemiyorum. arkadaşın dediği gibi brezilya'da inşaat işçisi olmaya razıyım. verdiğin linkleri araştıyorum. şu an araştırma aşamasındayım verdiğiniz her şeyi okurum çok sağolun


  • inancsiz deve  (18.09.12 13:49:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.