[]

Sony Ericsson Xperia Arc S ???

Tasarımının manyağı olsam da telefon hakkında çok şey bilmiyorum. Nasıldır bu telefon agalar? Kamerası, batarya performansı, ekranı-dokunmatiği, ses çıkışı vs.. Aslında en çok kafama takılan kısmı işletim sistemi. Yıllardır ios kullanan ve memnun kalan bir insan evladı olarak geçenlerde galaxy note vasıtasıyla (uzun zaman sonra) android ile barış imzalayayım dedim, sonuç: facia. stock romlu cihaz 15 dk içinde iki kez sıçıverdi elimde. böyle hayvansı donanımda bu sorunu yaşamak androide bi kez daha önyargılı bakmama sebep oldu. Telefona dönelim, hepsiburada'da 800 TL ye düşmüş. kısacası alınır mı? (telefon bana değil hanıma aslında, çok kurcalamaz resim neyim çeker işte)




 
siz ios kullanirken hanime niye android aliyorsunuz ki? ben sizin yerinizde olsam bikbik yememek adina ne kullaniyorsam ondan alirdim. bu sayede birlikteligi saglamis olur, ustune herhangi bir sorunda tecrubelerinize dayanarak kolayca problemleri cozerdiniz.

ha, yok illa ben android ariyorum bu da aklimdaki telefon diyorsaniz:
cok guzel kamerasi var. hatta odul falan almisti yanilmiyorsam. android genel olarak ics'de sorunlu sayilir. garip takilmalar ve cakilmalari var. duzgun port edilmemesinden kaynakli oldugu soyleniyor genelde. jb update'i official olarak gelmeyecek denilmisti (degistiyse bilemiyorum). oyle olunca unofficial jb'lere kaldiniz demektir. onun durumunu bilmiyorum. iyi bir yazilimci giristiyse sony'den daha iyi bir is cikarmis bile olabilir.
  • entrapmen  (18.09.12 00:30:22) 
jellybean veya ics olması şart değil, mevcut sürümle stabil çalışsın yeter. dedim ya hanım kullanacak.

ios neden almıyorum? ben diğer insanların tersine ios'un telefonu "basit şekilde kullananlar" için tasarlandığına inanmıyorum. son kullanıcının aradığı bir çok basit işlemi ancak jailbreak ile temin edebiliyorsunuz. (bluetooth ile paylaşım, dilediğin melodiyi zil sesi yapma, iletim raporu, itunes kullanamama özrü vs.) yani çevremdeki insanlara bakıyorum, hakkaten iphone kullanmalarına rağmen adam telefona engri bördsten ve zippo çakmaktan başka bişey atmamış, hatta çoğunun apple id'i bile yok, adamın ayfonu var ama app store'a girmemiş :) burda androidcilere katılmamak mümkün değil sırf hava amk.

işin açığı biraz da cihaz beni cezbediyor, ultra seksi bi tasarım :)
  • fatihdr  (18.09.12 00:49:16 ~ 00:50:14) 
siz aleti yine kendinize ister gibi duruyorsunuz =) yani esiniz kalkip google hesabini tanitip google play store'dan her seyi indirip, diger yandan root edip, rom falan mi yukleyecek? :) jailbreak dediniz mi zaten bu manaya geliyor. android'de de benzer seyler gecerli. root etmeden cogu seyi yapmaniza izin vermiyor.

yine de...
alet guzel. kamerasi tas gibi. universiteye baslayan yegenimde var bundan. gayet memnun. ustelik saglam telefon. bir kez gozumun onunde 3 metreden dusurdu ayi, cizik bile olusmadi. hoyrat kullanima da geliyor diyebiliriz ya da benim yegen sansliydi.
ics guncellemesi kolayca oluyor. ekstra bilgiye ihtiyac duymadan sony yazilimiyla ben halletmistim.

sizin icin onemli olanlar bunlarsa guzel tercih. simdiden hayirli olsun.
  • entrapmen  (18.09.12 01:50:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.