[]

İddaaa İddaaaa!!!

Nasıl oynanır bu meret? Bi kuponda en az, en çok kaç maça oynanıyor falan filan. Bi özetleseniz...
Bi de böyle zıpırtsporla Juventus maçı gibi kimin kazanacağının %99 belli olduğu maçlara oynasam, ne kazandırır bu iş bana? Oranlar iddalı maçlara göre değişir heralde de böyle işimi garantiye alıcak tahminler yapsam da sembolik de olsa bi kaç kuruş karım olsa diyorum. Şans oyunları gibi değil sonuçta, iş biraz bilmeye dayanıyor, nereleri takip etsem tuyo alırım? Turkcell Süper Lig'i takip ederim genelde yani futbola ilgisiz değilim. Nasıl maçlara oynarsam kazanmayı büyük oranda garantilemiş ya da paramı az riske atmış olurum. Bi anlatsanız, oynadıkça açılırım heralde:)
Gözümü para hırsı bürüdü ama şimdilik hedefim küçük :)
(Cinsiyet, bilmeyenler için geliyor; Kadın)
(Aramaya inanmadım, siz bi güzellik yaparsınız diye düşündüm)

 
minimum kaç maç hatırlamıyorum ama max 13 maç oynanıyor. ama kupon başına 3-5 maç oynamak makbul. garanti maçlara oynarsanız 5 maçlık bir kupon tuttuğu takdirde 1 YTL'nizi 6-7 YTL'ye çevirebilir. Ligi takip etmeniz yeterlidir. Takımların sadece güçleni değil ihtiyaçlarını da benzer maçlardaki performanslarını da göz önünde bulundurmanız gerekir. Mesela ligden düşmek üzere olan bir takım ve bir orta sıra takımı hatta alt sıralardan kopmuş bir lig birincisi ile oynasa ligden düşmek üzere olanı tercih edebilirim ben.

bu kadar bilgiç bilgiç konuşmam 2-3 yıl önce 4-5 ay boyunca günlük max 10 YTL'den hergün kupon hazırlamamdan geliyor. (15-16 yaşlarındayken ha) o zamanlarda akşam gazetesinin iddaa eki iyiydi. bir de ben 3-5 maçlık kupanlar sevmezdim, 10 maça kadar çıkar hatta bazen kuponu tamamen doldururdum. hatırlarım 13 maçlık bir kupona 5 YTL basmıştım ve 1.300 YTL kazanma şansımı kuponun son maçında Rennes'in son dakikada yediği beraberlik golü elimden almıştı... Ondan sonra da düzenli oynamadım hiç. Şimdi de 3-4 hafta da belki bir belki iki kupon yaparım. Ama 2-3 aydır da dokunmadım.

Sonra alt üst muhabbeti çıktı. Sonuçtan emin olmayan ama bol gol olacağından emin olanlara. Ki derbiler genelde alt üst oynanır oldu. Maç sonucu oynadığınızda tutarsa iyi para getirir, ama riski yüksek. Şu maçı 3-1 bu takım kazanır demeniz lazım. Çift oynayabiliyosunuz o da maçın kimin lehine biteceğine karar veremezseniz maçın sonuçlanabileceği 3 ihtimalden ikisini seçmenize imkan veriyor. Mesela, bir maç için kesin ev sahibi alır deniliyorsa genel, ev sahibinin oranı düşük olur (1'e 1.05 gördüm), misafirin yüksek olur (1'e 19.00 gördüm), beraberliğin ise diğer iki oranın arasında (1'e 3.70 mesela) olur. Ancak futbol bu, normalde ev sahibi alır ama öbürü de alabilir, futbol işte deniyorsa genel tarafından, ev sahibi ve misafirin oranları yakın beraberlik onlardan yüksek olur.

Karışık oldu galiba. Hızımı alamadım, birileri elbet toparlar.
  • vital  (22.11.08 22:07:37) 
bilmen gereken ilk ve en önemli şey iddaa'da minimum 3-4 maçlık kuponlar yapman gerektiği. böyle olduğu için iddaa bahis değil daha çok toto loto tipi bir şans oyununa dönüşüyor.

tabi ki kimin kazanacağı %99 belliyse getirisi yüksek olmaz.

benden sana tavsiye ilk olarak 3-4 maçlık üst/alt kuponlar yaparak başla.
  • blackdog  (22.11.08 23:17:54) 
iddia yı hazırlayanlar bazı maçlara (3) işareti koyuyor.. işaret konmuş maçlardan 3 tane oynayabilirsiniz...diğerleri 4.

şöyle bir şey var..o zıpırtspor geliyor, juventusa tamda sizin kuponunuza 20 milyon bastığınız gün, 10. dakikada bir gol atıyor.. juventus 40 dakka götünü sıkıyor anca bir gol atıyor..hadi diyelim ikinci yarının ortasında da bir gol atıyor ve 2-1 öne geçiyor ama sonrasında ne oluyor ?.. 80 küsürüncü dakikada zıpırtsporlu cevval bir genç, gelen ortaya kafayı oturtuyor ve sizin o 20 ytl niz uçup gidiyor..

yani kesin diye bir şey yok..

ama tavsiye edildiği gibi alt/üst oyna.... alman liginde hoffeniem war..maçlarının yüzde 90 ı üst mesela.

alt/üst meselesini bildiğinizi varsayıyorum.
  • point guard  (22.11.08 23:59:20) 
örnek veriyorum..

hollanda ligini kuzenime izletmiyorum artık..
sinir krizleri geçiriyor..sebebide şu : adamlar o kadar basit gol yiyorlar ki. delirmemek elde değil. doğru düzgün bi tane kaleci, bi tane defans mı yok allah aşkına diye hayıflanıyoruz ekran başında..
neyse..bu bize neyi gösterir ?. hollanda da çoğu maç üst biter. ama iddia'yı hazırayanlar öküz değil herhalde. hollanda liginde ki maçların üst üst bitme olasılığı (1.30) iken alt bitme olasılığı (2.30) falan.
yani iş, süpriz olacak maçları bilmekte.. gecesini gündüzüne katıp bu işi yapanlar bile zar zor tahmin ediyor bunu, siz hiç yapamazsınız. onun için süprizi hiç kovalamayın..

maçları iyi seçerek, sağlam kupon yapmaya bakın.

yine örnek veriyorum...
iddia bültenine bakın bir.. yorumlarını falan okuyun gazeteden.
sonra 5 maç çıkartın.. garanti diyebileceğiniz (tabii burda chelsea kendi evinde lig sonuncusyla falan oynuyorsa onu yazmaya gerek yok) bu 5 maçtan 2 si ÜST..2 si ev maç sonucu (maç skoru değil..maç sonucu) 1 i de ALT olsun.. bu kupona 10 ytl yatırıp 70 ila 130 ytl arası bir miktar para kazanma olasılığı bir hayli yüksek.

(yine) mesela, bir takımın son 6 maçından 5 i ALT bitmiştir ve kendi evinde ytenekli forvetleri olmayan bir takımla oynuyodur..bu maç için ALT yazabilirsiniz işte..


çok önemli tavsiye : öyle yaptığınız her kupon tutana kadar yüksek miktarda para yatırmayın.. öncelikle 1 ytl ile başlayın.. eğer tutuyosa kuponlarınız, öyle 5 veya 10 misli basın.(yatırın)
  • point guard  (23.11.08 00:10:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.