[]

gerçekten bütün insanlar eşit mi ?

neler düşünüyorsunuz, insan hakları beyannamesinde yazılan eşitlik maddesi ne kadar şeyi kapsıyor, gerçekten eşit miyiz ya da daha doğru bir soru olarak hepimiz eşit olması önemli bir şey mi?




 
herkesin eşit olması önemli.ama eşitlik yok maalesef.


  • rock n roll  (17.09.12 20:40:29) 
her insanın her insan hakkında farklı fikirleri olması normaldir. ancak "bence" her insanın sahip olacağı haklar/alacağı eğitim/barınma/gıda/güvenlik vs hizmetleri bu farklılıktan bagımsız olmalıdır.

yani adam farklı da olsa bu yonlerden eşit olmalıdır. gunumuz modern devletleri bunlardan sadece hukuk konusunda eşitliği verdiğini iddia etmekte..
  • eleventh american esme has met  (17.09.12 20:47:23) 
tabii ki değil.


  • sen git ben geliyorum  (17.09.12 20:55:55) 
eşitmiyiz : değiliz.
hepimizin eşit olması önemli bir şeymi : bence tek gerçek.

  • daglien  (17.09.12 22:24:40) 
O beyannamenin ilk maddeleri hayatta inandığım temel değerleri kapsıyor. Ben de zaman zaman aslında sıkça belli grupları genelleyen konuşmalar yaparım. Ama, yeryüzündeki tüm insanların insan onuruna sahip olma bakımından ve temel haklara sahip olma hakkı bakımından eşitliği tartışılmaz bir ilke, benim için de her türlü görüşü teraziye vurduğum en önemli ölçüttür.


  • firez  (17.09.12 22:50:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.