[]

Antakyalılar bi bakın hele!

Eşim yarın iş için Hatay'a gidiyor. Antakya mutfağına bayılırım.Ama gidip de yerinde yeme şansım hiç olmadı.Şöyle güzelcene içli köfte, oruk yapan yerler tavsiye ediverin de bana da paketletip getirsin. Ayrıcana sürk peynirini kazıklanmadan nerden bulabilir canlar?




 
Vedat Milor'ün Leban ziyaretinden etkilenerek gittiğimde bambaşka orgazmik tatlarla dönmüştüm meze olarak özellikle, bi izle-incele derim... www.vedatmilor.com


  • candanag  (17.09.12 18:55:53) 
oruk için sultan sofrası; antakya evi; limon büfe diye bir yer vardı - orda soramazlar mı? surk uzun çarşıda, baharatçılar civarında birkaç yerde bulunur. orda kazıklanmak çok kolay değil (bence). en son tuzlu yoğurt aldırmıştık 5 kağıda, sonra 7 liralık tadıp kendimizden geçmiş, ondan da almıştık. bence salça da alsınlar mutlaka! o salçalarla (biberi çok acı olur, domatesi muazzamdır) yemek yaptıktan sonra hiçbir yemeği beğenmezsiniz. bir de, lahmacun filan da yaptırabilirler bence. köprüde süper 96 mı, star 96 mı, bir yerde... :)


  • firuz  (17.09.12 19:11:03) 
bir hatay'lı olarak ben söyleyimde siz beğendiklerini sipariş verin;
-biberin her ürününden biraz alsın mutlaka. toz biber, biber salçası, dolmalık kurutulmuş biber.
-çökelek, yani sizin deyiminizle sürk peyniri.
-tuzlu yoğurt
-humus, ama reyhanlı'dan!
-yapabilirseniz eğer künefe için kadayıf ve künefe peyniri. eğer yapmayı bilmiyorsanız künefecilerde şoklanmış hazır künefeler vardır, size sadece şerbetini dökmek kalıyor.
-size getiremez belki ama kendisi kağıt kebabının tadına bakmadan gitmesin.
-nar ekşisi.

bunların hepsini uzun çarşı ve çevresinden bulabilir. kazıklanma konusunu pek düşünmeyin. bu işleri genelde hatayın alevi halkı yapar, hepside dört dörtlük esnaftır ve hak etmediklerini kolay kolay almazlar. ayrıca uzun çarşı'da fiyatlar ve kalite hemen hemen aynıdır. kaliteli bir ürünün yanında kalitesiz bir ürün kolay kolay barınamaz zaten. ayrıca antakya halkıda son derece yardımseverdir, sora sora en kalitelisinin, en güzelinin nerede olduğunu bulması çok zor olmaz.
  • eyyorlamam bu gadar  (17.09.12 19:54:58) 
Çok teşekkür ederim.


  • old possum  (18.09.12 08:17:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.