[]

kuccuk bir ceviri

there was such accumulated bitterness and contempt in the young man's heart, that, in spite of all the fastidiousness of youth, he minded his rags least of all in the street

bu cumlenin acık manası nedir, sanırım ben yanlıs yorumluyorum. bana gore:

genc adamın kalbinde o kadar cok birikmiş karamsarlık ve küçümseme vardı ki, gençliğinin titizliğine rağmen, ustundeki paçavraların sokaktaki herkesten daha kotu oldugunu dusundu.

ama boyle de anlamsız geliyor, misal gençliğin titizliği ne alaka, kucumseme de burda sacma duruyor gibi

 
Bence şöyle gibi; Genç adamn yüreğinde o kadar çok acı ve kibir birikmişti ki, gençliğin verdiği zor beğenme özelliğine rağmen, üstündeki paçavraların sokaktakilerden daha iyi olduğunu düşünyordu.

Yani adam genç olduğu için üstündekinden utanması gerekiyor ama o kadar kibirli ki yine de sokaktaki herkesten iyi giyindiğni düşünüyor.

Gibi geldi bana.
  • purpurum  (17.09.12 17:42:17) 
genç adamın kalbinde o kadar çok nefret, karamsarlık, öfke vs. birikmiş ki, genç olduğu için giyim kuşam meseleleri hakkında aslında kılı kırk yaran, zor beğenir bir tavrı olması gerekirken, yani o yaşlarda herkes bu konulara çok kafa yorarken, üzerindeki eski püskü kıyafetler umrunda bile değilmiş.


  • idyl  (17.09.12 17:44:43) 
sanırım son kısımda takılıyorsunuz:
sokaktakiler arasında üstünü başını en az umursayan oydu.

  • yalnux  (17.09.12 18:03:47) 
evet ya o minded....least kismini cozememistim, ama idyl sagolsun anlatti iice :) hepinize cok tesekkurler arkadaslar, cansiniz :)


  • b w n s p  (17.09.12 22:49:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.