[]

İnternet Sitesi Yapmak: Joomla/Drupal?

Kendim site yapmak istiyorum. Bu konuda bilgisi olmayan birisi için Joomla ile Drupal'den (veya Wordpress'ten) hangisini kullanmamı önerirsiniz? Gerekçeleriniz nedir? (Gerekçeler önemli, zira tek sözcükten oluşan yanıtlar kafamda bir şey oluşturmuyor takdir edersiniz ki)

(Sözlük'teki Drupal v. Joomla başlığını okudum.
Sitenin daha sonra geliştirilmeye olanak sağlamasını istiyorum.
Daha önce site tasarlamadım, kod bilmem.)

 
bence wordpress iyidir .çünkü çözümleri daha yaygın .
Türkçe destek daha fazla

  • MiraTaurus  (17.09.12 00:27:58) 
Üçünü de bir bok bilmeden kullanmış bir kişi olarak, direkt Wordpress diyorum.


  • uyku inadim inat  (17.09.12 00:31:37) 
google indexlemesi, kolaylığı için falan wordpress. Ama doğru düzgün menü-kategori oluşturmak için Joomla. Ayrıca joomlanın da çok çeşitli modülleri var(ek özellik katan pluginler gibi düşün, wordpresste de var ama bana daha farklı gibi geliyor)

Hiçbir şey bilmiyorsan wordpress derim yine de.
  • rodriguez2  (17.09.12 01:33:08) 
Joomla ve Drupal daha çok cms (content management system / içerik yönetim sistemi), Wordpress ise daha çok blog (weblog / ağ günlüğü) olarak geçer.

Her üç ya da diğer sistemlerde de (cms, blog, microblog, social network, e-commerce vs.) sizin için önemli olanın önceliğidir. önceliğiniz kategorize ve etiketlenebilen, fotoğraf, ses, video gibi vb. materyal ekleyebileceğiniz yazılardan oluşabilecek günlük tarzı kullanabileceğiniz şahsi bir internet sitesi midir yoksa belli bir sektöre hizmet edecek ticari maksatlı bir internet sitesi midir? daha spesifik kullanıcı etkileşimli ve burası gibi katkı sağlayabileceği bir yapı mıdır? önceliğinizi belirlemeniz ve seçiminizi buna göre yapmanız şart.

üçünü deneme maksadıyla kurar ve kullanırsınız. hangisinin kullanımı daha rahatınıza gelirse onu kullanırsınız. üçünün de çok fazla template, bileşen ve modüllerle zenginleştirilme ve istediğiniz sektöre uyarlayabilirsiniz.

belirttiğiniz sistemlerin internet sitelerininde ya da o sistemle ilgili sitelerde template ve bileşenlerine bakabilirsiniz. neyin nasıl yapıldığını da yardım sayfalarında açıkça anlatılmaktadır.
  • phonex  (17.09.12 01:45:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.