[]

baristalar bana şu kahve çeşitlerini ve tricklerini açıklar mısınız?

Wikipediden alıntıdır. Baktım orada, ancak ingizlizcesinde almancasında ve türkçesinde farklılıklar oluyor. Farklı internet sitelerinde farklılıklar oluyor. Genel olarak nasıl kullanılıyorsa, bana neyin ne kadar ne içerdiğini , baristalığın sırlarını anlatır mısınız vaktiniz elverdiğince. Kendi çapımda öğreneyim istiyorum şu işi, youtubedan latte art videoları izliyorum. Ancak süt nasıl köpürtülür, latte art şekilleri yaparken süt krema oranı nasıl ayarlanır hala hakim değilim. Sanırım zamanla olacak.

Gittiğim kafeler genelde zincir olmadıklarından , hepsinde farklı yapıyorlar. Bana şu işin standardı olmasa bile, genelini anlatır mısınız. Öncelikli olanlar bunlar ancak diğer tariflere de açığım.
Çok teşekkürler.

-Café au lait (milchkaffee diyor almanlarda, ancak çözemedik, latte veya coffee milkle aradaki ince çizgi ne? heryerde farklı yapıyorlar burada.)
-Café con leche
-Cafe mocha
-mochachino
-Caffè Americano
-Caffè macchiato
-mocha macchiato
-Caffè crema
-Cappuccino (şimdi 3te 1 espresso, süt ve köpük diyor. Ancak aldığımız hazırlarda genelde tarçın, vanilya benzeri bir tad oluyor. Orjinalinde böyle birşey yok mu?)
-Coffee milk (Ahanda latte, cafe au lait ve coffee milk üçlemesi yine karşımıza çıktı, kafa karıştırmak için :)
-Espresso con panna
-Frappé coffee
-Frappuccino
-Latte
-Latte macchiato

 
www.google.com.tr
bu görselde açıklıyor.
latte espresso süt ve süt köpüğü iken, cafe au lait (yani sütlü kahve, alm milchcoffee) filtre kahve ve süt sadece.
  • goldentitan  (16.09.12 12:56:36 ~ 13:00:43) 
cafe au lait ve cafe con leche "sütlü kahve" demek değil mi, yani aynı şeyler değiller mi zaten?


  • pescador  (16.09.12 13:49:49) 
@pescador: evet temelde ikisi de sütlü kahve.
ama kahveyi pişirme ve sütü ısıtma yöntemi farklı.
kahve ve süt oranları farklı.
  • goldentitan  (16.09.12 14:39:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.