[]

ne yapayım şimdi ben?

bende bir kardeş var...gayet kafalı aslında...lise çağında...fen lisesi öğrencisi...ama işi gücü bırakmış kafayı illuminatiye takmış. o kadar konuştum ama boşa konuşuyorum gibi gibi. psikologa da götüremiyoruz, gelmiyor. dersi mersi bırakmış durumda. yerlerde sürünüyor resmen dersleri. çok ayrıntılı yazamayacağım ama bayağı bayağı etkisine girmiş. önceleri normal ergen davranışı dedim ama baktım daha çok düşüyor içine günden güne.

ne yapayım panpalar?


 
inci sözlük hesabını kapat ve sonra üstünde ki montunu çıkarmasını sağla.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (15.09.12 21:38:47) 
sözlük hesabı yok. tipik ergen davranışlarından çıktı artık olay. a-tipik bi ergen zaten kendisi.


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (15.09.12 21:41:42) 
bence döv


  • beeerk  (15.09.12 21:42:01) 
lise çağında adam. kafalı da diyorsun. e evde normal büyümüş başka bir çocuk da varsa, sorun kendisidir. bırak istediğini yapsın. belki bakarsın illuminatiye girer. ordan da bölge milletvekilliği falan... her şey ders değil.

zannedersem kendi kararlarını ve omzundaki yükleri tartabilecek yaşta.
  • hlidskjalf  (15.09.12 21:44:24 ~ 21:45:17) 
dövmekle çözülebileceğini bilsem döverdim.


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (15.09.12 21:46:02) 
o yaştaki gençlerin çevrelerinden ne kadar etkilenebileceğini hesaba katarak, belki yeni bir çevreye girmesini sağlayabilirsiniz. hiçbir yer yoksa bile en azından kendi arkadaş grubunuza katın. lise zamanı ben de bir dellendiğimde, abim, aramızda da 7 yaş var, arkadaşlarıyla gittiği her yere beni de götürmeye başlamıştı. o yaşta birine iyi gelebiliyor böyle şeyler farkında olmadan. ne kadar işe yarar bilmiyorum ama farklı insanlar gördükçe belki kafası da dağılır. kendi başına kalmasından iyidir her halükarda.

bir de, çok da öyle kafa bulmayın. ters tepmesin.
  • idyl  (15.09.12 21:54:06 ~ 21:55:41) 
@idyl

dediğin gibi hocam, kendisi farklı bir şehirde okuyor o yüzden böyle oldu sanırım. benim yanımda olsa dediğin gibi yapacağım da benim yanımda değil işte. ama iyi bir öneri.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (15.09.12 21:56:31) 
illuminatiye mi katılmak istiyore? ne tür bir takmak bu yane?


  • sansar111x  (15.09.12 22:01:57) 
o yaşta kafa fazla çalışınca da böyle oluyo sonra, illuminatiyi çürükcek tezler-hipotezler at ortaya.


  • lahavle  (15.09.12 22:04:03) 
@sansar11x

çok detaylı anlatırsam işin ucu kaçabilir. içime kötü kötü hisler giriyor, kötü şeyler yapacakmışım gibi geliyor diyor. mesela biraz önce van depremini ve japonya depremini illuminati'nin yaptığını iddia etti. sonra 12 aralık'ta empire states binalarına terörist saldırıların olacağını ve iddiaya girmek isteyip istemediğimi sordu. kaliteli müzik dinlesin diye kendisine dolaylı yollardan rock müzik sevgisi aşılamıştım. bu tür müziklerin içindeki mesajlardan bahsedip duruyor. ne bileyim detaylandırırsak sayfalar yetmez.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (15.09.12 22:05:41) 
@lahavle

çürütüyorum ama inatçı pezevenk. =) ne alaka ne alaka deyip geçiyor.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (15.09.12 22:06:32) 
illüminati'nin gerçek olduğunu ama bunu dert etmenin anlamsız olduğunu ve bunu dert edemeyecek kadar da şenlikli bir varoluşumuz olduğunu ve bu dünyanın da illüminati'yi bir moda haline getirdiğini ve moda haline getirdiği herşey gibi illüminati'yi de birgün geride bırakacağını söyle. geride kalacak bir şey için hayattan geride kalmasın.


  • Corvus  (15.09.12 22:09:36) 
illuminati var ki olum zaten :)


  • sansar111x  (15.09.12 22:11:27) 
başka şehirde yaşaması kötüymüş. orada ona sahip çıkacak bir arkadaş, akraba varsa güzel olurdu.
öyle bir şey yoksa şayet, ne bileyim, sürekli postayla sürekli bir şeyler yollamak, kitap olsun, cd olsun, işe yarar mı acaba. onu meşgul tutacak, ilgi gösterildiğini bilmesini sğalayacak şeyler. sık sık arayıp sormak falan. yalnız bırakmamak lazım.
küçük kardeş olunca insan, dellenme hakkı hep elinde gibi bir hisse kapılabiliyor valla. neredeyse otuz yaşına geldim, arada hâlâ yapabiliyorum. abim de 3 bin km uzakta yaşıyor artık. ama öyle bir ruh halinde olduğumdan haberdarsa, hâlâ sık sık arayıp havadan sudan muhabbet ediyor. o bile iyi geliyor açıkçası. o yüzden, koşullar da müsaitse, böyle bir şeyi de denemek lazım. hatta çok uzak bir yerde yaşamıyorsa ziyaretine gidin kırk yılın başı da olsa?
velhasıl kelam, büyük kardeşler küçüklere sahip çıkmayı bırakmasın:) sonradan gelenler biraz şımarık mı oluyordur nedir, ihtiyaç duyabiliyor böyle şeylere:)
  • idyl  (15.09.12 22:13:24) 
biliyorum hiç yardımcı olmuyorum ama bence birimizin çıkıp da bu ipnelerin çarkına çomak sokması gereklidir.


  • sansar111x  (15.09.12 22:14:23) 
@idyl

kendisi biraz asi. çok arayıp sorunca niye beni çok arayıp soruyorsunuz diyor. mesela yarın okuluna bırakacağım arabayla, benimle gelme, ben otobüsle gideyim, daha özgür hissediyorum diyor. aradığımızda çoğu zaman telefonu açmıyor. böyle bir çocuk işte. ilginç bir tip.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (15.09.12 22:22:41) 
illüminati kasımpaşada otururken biz ona illümin abi derdik :) sonra gurbete gitti böyle büyüdü başarılı oldu. bir yandan gurur duyuyorum ama diğer yandan da çok zıttıma gidiyor böyle gökdelene uçak sokmalar falan ki o da füzeymiş yeni öğrendim :) farketmez sonuçta yerli yersiz sokma arkadaşım füze uçak herneyse.


  • johny deep  (15.09.12 22:22:45) 
o muhtemelen karakter olarak değil yaşı gereği asi ve muhtemelen yurtta kalırken ailenin ne sıkla aradığı bir "cool"luk ölçme aracı. valla zor durum harbiden. ailesi değil de arkadaşı gibi ara sen de? yani ebeveynin aradığı zaman genelde yaptığı gibi bir sürü soru soracağına muhabbet et. büyük kardeşin sadece küçük kardeşi değil aynı zamanda yakın arkadaşı olmak da o yaşlarda başka bir "cool"luk aracı olabiliyor. ihtiyacın olmasa bile bazı konularda yardım iste, fikir al, derdini anlat. zaten öyle bir ilişki vardır belki aranızda, bilmiyorum ama iyidir böyle yakınlıklar. bunun illuminati'ye kafayı takmamasına doğruda ne katkısı var, onu da bilmiyorum, ama o yaşlarda insan saçmalamaya müsait oluyor. hatta yatkın oluyor. gelip geçici bir şey de olabilir. gelip geçici bir şey gibi davran sen de, konusunu çok açıp üsteleme, inada bindirmesin. başka muhabbetler geliştirin aranızda.


  • idyl  (15.09.12 23:53:24) 
sanıyorum geçicidir. ergen kafası. ben de tüm arkadaşlarım abilere gidiyor diye abilere gitmek istiyordum o zamanlar. alkolü falan bırakmıştım. kafa yerine gelince çözülür her şey. yaptığı ya da yapacağı şeylerin bir kaç sene sonrasını etkileyeceğini sanmıyorum. hayırlı geceler.


  • japon askeri  (16.09.12 00:28:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.