[]

Bir noktaya 2 ayrı access pointten internet göndermek

Selam ethernetciler;
resimde de görüldüğü gibi

C noktasındaki internetin hiç kesilmemesi için A veya B noktasından access point yardımıyla gelen internet arasında öncelik verilebilecek, seçim yapılabilecek, birinden gelen adsl kesilirse, diğerine geçebilecek bir sistem mümkn mü?

C noktası: internetin hiç kesilmemesi gereken, 2 bilgisayarın bulunduğu nokta

A noktası: ADSL interneti C noktasına, access point yardımıyla gönderildiği nokta

B noktası: A noktasından farklı bir ADSL hattını, C noktasına yedek amacıyla (access point) yardımıyla gönerilen nokta

teşekkürler

 
Basit yollarla deneycek olursak iki access point'in de wi-fi şifrelerini girersek windows birinin bağlantısı kesildiğinde (internet bağlantısı değil, bildiğin cihaz kapanacak) diğerine otomatik bağlanır. ama internet bağlantısı bir anlık kesilme yaşar. yani örneğin rapidshare'dan bir şey indirken böyle bir şey olsa indirme durur ve kaldığı yerden devam etme özelliği olmadığından indirme iptal olur.

istediğinizi yapacak bir yazılım vardır belki. ama ben onu bilmiyorum.
  • himmet dayi  (15.09.12 09:33:24) 
Şöyle olabilir sanıyorum.

Openwrt yüklenebilen bir router alırsınız. Sonra bu iki ayrı access point'i kablo ile bu router'a bağlarsınız. Openwrt'deki multiwan paketini kurup ayarlarsınız.

Bu şekilde her iki internet bağlantısını birleştirip A+B kbps hızında internete çıkmak mümkün diye biliyorum. E birinde bağlantı gidince diğerinden devam edebileceğini düşünüyorum. Openwrt wiki bölümünden detaylı bilgi alınabilir.
  • excomzkko  (15.09.12 10:27:44) 
Şimdi ne yaparsak yapalım karışık olacak bu iş, yazmayacaktım bu çözümü ama yazayım bi kenarda dursun.

C noktasına bi tane makine koyarsın bu internet işini yapacak, iki wireless kart takarsın bir de C de bilgisayarları kablodan bağlamak istiyorsan onboard ethernet / C deki bilgisayarlar kablosuz bağlanmak istiyorsa 3. bi wireless kart daha eklersin.

Cdeki makinenin 1. wireless kartı A'ya 2. si B'ye bağlı olur. Böylece Cdeki makinede internet devamlı olur(A ve B'de aynı anda kesilmesse). Devamlı internet sorununu hallettiğimize göre, 3. wireless veya onboard ethernet kartından C noktasındaki bilgisayarlar bağlanabilir.
  • saiko  (15.09.12 10:51:30) 
Ben de aynı şeyi yapmak istiyordum çalıştığım yerde. Biraz araştırdım şöyle bir alet buldum yakında alacağım ama henüz denemedim.
www.draytektr.com
İş yeri dağın başında olduğu için adsl hattı çok yavaş. İki tane adsl hattı alıp bu aletin wan girişlerine takıp dağıtmayı düşünüyorum.
"load balancing and redundancy" dediği şey aradığımız özellik olsa gerek. İşi iyi bilenler aydınlatırsa sevinirim.
  • creepy  (15.09.12 12:12:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.