[]

size de oluyor mu?

başlığa yazacak kısa bir tanımlama bulamadım.

bir topluluğun içine girip insanlarla tanışırken kendi ismimi söylüyorum ama tanıştığım insanın ismine hiç dikkat etmiyorum. topluluk olması şart değil. ortak arkadaşın yanındaki tek kişiyle tanışırken bile böyle oluyor. daha 2 dk geçmeden "hassiktir, neydi lan ismi?" durumu oluyor.

oluyor mu size de? n'apsak ki?

 
kisa sureli hafizanin zayif olmasi sanirim bu hatirlamama durumu.

(bkz: kisa sureli hafiza)
  • emfuzi  (15.09.12 03:18:49) 
Bana da oluyor sık sık, çok can sıkıcı. Karşındaki ismini söylediğinde, onun ismini tekrar etmeyi adet edinebilirsin. Bunu söylerken onaylar gibi ses tonunda yapıyorum bazen. Konuşma sırasında da 1-2 kez kafada tekrar etmekte fayda var.

O: Ben Arzu.
Sen: Arzu..? Ben Kemal.

gibi bir şeyler işte.
  • long live rock n roll  (15.09.12 03:21:26) 
isim hatırlama bir nevi yetenek ya. eğer otomatikman olmuyorsa arkadaşların dediği gibi bir teknik geliştirmeyi denemen lazım. mesela bir yerde okumuştum, duyduğun isimleri bir şeylere benzeterek aklında tutmaya çalışabilirsin. misal okuduğum yazının yazarı vinay parmar idi. ben bu ismi nasıl hatırladım? vinay'ı "wine" kelimesine parmar'ı da futbolı takımı parma'ya benzettim. harbiden aklımda kaldı.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (15.09.12 03:27:37) 
ortamda 2 kişiden fazla insan varsa asla isimleri aklımda tutmaya çalışmam.
nası olsa tutamayacağımı düşünürüm. ismini söylemek zorunda kalırsam da, açık açık adını tekrar soruyorum. işte o zaman aklımda kalıyor ismi.

  • 3dillustrator  (15.09.12 03:28:02 ~ 03:28:27) 
daha önce tanıştığım ve fazlaca muhabbetim olmayan insanlarla yaşıyorum bu problemi, uygun bir anda facebooktan ismine bakıyorum :)


  • geven kafa  (15.09.12 03:36:46) 
evet oluyor, benim de kısa süreli hafızam zayıfmış. online testlerin yalancısıyım.

ben bu durumu, geniş bir ortama giridiğimde 2 adımla aşıyorum:
1. küçük gruplar halinde tanışıyorum. herkese aynı anda "hey, ben faxuhumanitas" deyip, yerime geçtikten sonra yanımda oturan diğer insanlarla tokalaşarak birebir isim öğrenmece yapıyorum.
2. bu fasıldan sonra ismini öğrendiğim insanlara ilk birkaç cümlede sıkça isimleriyle hitap ediyorum.
mesela "can, senin yüksek lisans konun çok şehvetliymiş" gibi.
böl-yönet gibi bir şey sanırım bu.
  • fauxhumanitas  (15.09.12 09:36:15) 
ahahah birebir aynı durum bende de var.. :)
bence çözümü yok

  • dieselsingle2  (15.09.12 10:38:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.