[]

Bilgisayarda Çalan Sesi Kaydetmek

Sitede benzer konu vardır diyerek aradım ama bulamadım. Gözümden de kaçmış olabilir.

Derdim şu, bilgisayarda duyulan herhangi bir sesi mikrofondan değil de kendi içinden nasıl kayıt edeceğim.

Dün gece internette elbette konuyu aradım ama ya süre kısıtlı sound recorder programları var ya da daha mevut programlar ya da bilgisayarın kendi donamımı ile ilgili çözümler var.

Daha ne istiyorsun, diyeceksiniz?

sorunum şudur ki, özellikle bilgisayarın kendi sistemleri içinde sorunu çöznlerin hiç birisi konuyu ya konuyu tam anlatamamış ya da çözümler Vista öncesine dayalı.

Örneğin donaımdaki ses mikresinde bir şeyler yap diyor vatandaş. ama Vista'deki ses mikserinde bir şeyler yap denen yeri bulamadım. Ya da audition da bu oluyor şunu yap demiş, o yapılacak yer yok orada. Ya da movie maker'dan da oluyor demiş ara ki bularsın.

Şimdi bana çözümü bir aptala anlatır gibi anlatacak bir yiğit arıyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Not: bir dalgınlık yapıp işletim sistemimi Visya yerine XP yazmışım.Özür.

 
önce mp3directcut adlı programı indir, kur. daha sonra lame_enc.dll adlı dosyayı da internetten bulup indir. bu dosyayı mp3directcut'ın klasörüne attıktan sonra programı açıp f12'ye bas ve lame_enc.dll seçeneğini seç. daha sonra programda önce rec ve ardından play tuşlarına basarak kayda başla (play'a basmazsan kaydetmez). afiyet olsun.


  • 704  (21.11.08 15:56:41) 
eskiden hoparlör outputunu mikrofon inputuna takarak hallederdik bu işi, ama zaman değişti...


  • mortifera  (21.11.08 16:17:55) 
Solea candır.
www.inndir.com

  • danimarkaprensi  (21.11.08 16:52:31) 
tam olarak isimlerini hatırlamıyorum ses ayarlarındaki sekmelerin ama $öyle bi$iler olucak ses özelliklerinde kaydederken ve kayıt çalarken gibi iki seçenek vardır yan yana sıralanmı$ $ekilde, kaydederken diyceksiniz ordan yanına tik koyarak bazı olmayan kayıt seçeneklerini aktif hala getirebiliyorsunuz. onlardan biri ismini hatırlamıyorum maalesef hepsini tikliyip windows ses kaydediciyle arkada mp3 falan çalarken deneyin kaydetmeyi hangisi oldugunu bulursunuz.

ü$enmedim gittim baktım geldim: sistem çubuğundaki ses ikonuna sag tu$ > ses denetimlerini aç> yukarıdaki sekmelerden özellikler vs (unuttum lan) > çalarken ve kaydederken diye iki adet radio button var > kaydederken > orda a$agıda stereo mix vb. bi$i var onu tik > sonra öyle i$te olmalı
  • durum serserisi  (21.11.08 19:05:46 ~ 19:08:51) 
Yanıtlar için teşekkürler.

Sorunu Vistan'ın stereo karıştırıcını bularak çözdüm. . Vista'da devre dışı halde olduğu içinde görülmüyormuş. Şans eseri bir sağ tıklama ile çözdüm.

Çözümü anlatayım, arayan olursa işe yarar.

Vista'da sağ taraftaki hopörler simgesi sağ tıklanır. Kayıt aygıtları seçilir. Kayıttan yürüt sekmesi seçilir. Eğer orada Stereo Karışımı varsa sorun yok demektir. Yoksa sağ tıklatıp "devre dışı bırakılmış aygıtları göster"i tıklatın ve orada Stereo Karışımını seçiğ etkin hale getirin İşte çözüm.
  • balikci filozof  (22.11.08 23:15:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.