[]

Bir bakkal ortalama ne kadar kazanır, ne kadar gideri vardır

Efenim enteresan bir soru olduğunun farkındayım. Ama devren bakkal almak gibi bi fikre sahibim. Ekmek, süt, gazete, sigara, peynir gibi şeyler satan sıradan bir bakkal aylık ne kadar kazanır? Mal almak ve kira dışında nerelere harcama yapar? Mal almak için toptancıya her ay ortalama ne kadar öder? Bilgisi olanların aydınlatması rica olunur.




 
ayrıntıları bilmem de herseyden once devlet herşeyine ortak. sadece devlete abudik gubudik bir suru vergi veriyosun. küçük işletmeler türkiye'de artık kalkınamaz.


  • dokuzeylul  (14.09.12 20:39:40) 
yılların bakkalı geçen gün kepenk kapattı. ( istanbul ) yozgattaki hacı emmi çatır çatır satış yapıyor. hemşerim neredesin sen? suben' de misin tokyo' da mı?


  • ykyt  (14.09.12 20:42:48) 
@ykyt istanbul.

@dokuzeylul şimdi ben bi bakkalın günlük 250 lira civarı kazandığını tahmin ediyorum. tabi bu minimum. aylık 7500 yapar. her ay 3 bin lira toptancıya gitse, ilk bi yıl her ay bin lira aldığım krediye gitse 3500tl bana kalıyor. nasıl bi vergi ki bu 3500tl bir anda çarçur olabiliyor?
  • krater  (14.09.12 20:55:41) 
yerine göre değişir. yakınlarında market olmayan merkezden uzak yerlerde iyi para kazanabilirsin.


  • mattiadestro  (14.09.12 20:56:45) 
@mattiadestro evet iyi kazanılabileceğinin farkındayım ama ben giderleri merak ediyorum.


  • krater  (14.09.12 20:58:13) 
valla yakin bir arkadasimin bakkalinin gunluk cirosu 1000 liradan fazlaydi. 20-25 metre yakinlarinda baska bakkal olmayan merkezi bir mahalle bakkali diyeyim sadece. ne kadari kardir bilemem. gelen paranin cogunun sigaradan geldigini dusunursek cok fazla olmasa gerek.


  • osuruklu  (14.09.12 21:35:21) 
tekel bayi bir yer olursa çok kazanır


  • soljenitsin  (14.09.12 21:53:33) 
hala giderler ve vergi konusunda aydınlatılmış değilim. yok mu muhasebeci ya da bakkal bir arkadaş?


  • krater  (14.09.12 23:16:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.