[]

Şu şehirlerde gezilip görülmesi gereken yerler

Selanik, Roma, Venedik, Paris ve Amsterdam. Görmeden dönmeyin dediğiniz tarihi yerleri, ünlü meydanları, müzeleri, bar ve diskoları nereleridir ? Biliyorsanız nasıl gidildiği konusunda da bilgi verirseniz güzel olur. Bir de Disneyland'a gidenler tavsiye ederler mi ? Giriş çok pahalı mı ?




 
amsterdam için
(bkz: red light district)

not ama gece.

paris için standar eyfel şanzelize falan

venedik te kayık yada motorla gez mutlaka

roma ve selanik i bilmiyorum
  • c1b2k3  (14.09.12 19:28:07 ~ 19:29:19) 
valla direk mekan ismi olmayacak farkındayım ama venedik' e hatta roma' ya kadar gitmişken floransa' yı da görmeden gelme. trenle 4-5 saat bişey. hatta gidebilirsen assisi' ye git.


  • 7c  (14.09.12 19:30:48) 
her şehirde zeve göre gidilecek birsürü yer var, sözlükten şehirlere ait başlıklara bile baksanız birçok yer listesi cıkartabilirsiniz.
Ama bunları yapamazsanız, gittiğiniz şehirlerde göreceğiniz ilk turist board'dan harita istiyip, görülesi mekanları harita üzerinde işaretlettirebilirsiniz.

  • islakkedicorbasi  (14.09.12 19:37:07) 
"rough guide" diye bi kitap var. tek başına gezen turistler için ideal bi rehber kitap. bazı kitap indirme sitelerinden bulabilirsin. gideceğin şehirler için olanları indir. sana kaç gün kalacaksan ona göre tek tek plan yapar gibi sana mutlaka görmen gereken yerleri anlatıyo. paris ve romayı biz o rehber sayesinde avcumuzun içi gibi gezdik.
pariste mutlaka değil ama luksemburg bahçesi çok keyifli olabilir.

  • anonimyususer  (14.09.12 19:54:58) 
Bunlardan sadece Amsterdam'a gittim ama şunu önereyim; turistik şehirlerde, özellikle turist sezonlarında, kent meydanında her gün 'free walking tour' denen turist gezdirme event'leri oluyor. Bedavaya seni 2-3 saat gezdiriyorlar kentin önemli yerlerini (genelde çok geniş olmayan, old town denen bölge) ve tarihinden de bahsediyorlar. Tur sonunda da isteyen bahşiş bırakıyor birkaç Euro. Bu şehirlerde de muhtemelen vardır bundan, bunu bir soruştur, git katıl onlara. Böylece önemli yerleri görmüş olursun, şehir hakkında bilgin olur ve ekstra sormak istediğin şeylere cevap bulursun.


  • long live rock n roll  (14.09.12 20:24:36) 
aklıma geldi bişeyler ekleyeyim.
roma için: rome pass denen bişey var. ilk iki müze ve toplu ulaşım bedava oluyor bu kartla. 30 euro idi. ama collesiuma gireceksen o zaten 16 euro. bi müze daha gezsen oldukça uygun bi fiyata gelmiş oluyor. diğer müzeler için de indirim sağlıyor. tourism infolardan ve küçük büfe gibi yerlerden alabiliyosun. yalnız iki sorun var. sadece 48 saat geçerli. yani ilk kullandığın an aktive oluyor ve 48 saat sonra bloke ediyor kendini. ikincisi olur da resmi tatil ilan edilir ve müzeler vs tatil olursa kart bi işe yaramıyor. romalılar da her bi halta olağanüstü hal gözüyle bakıp resmi tatil ilan edebiliyorlar. mesela kışın 2 parmak kalınlığında kar yağdı diye afet ilan edildi ve heryer kapatıldı. kartlar elimizde patladı. biz de sürekli metroya gir çık yaptık nası olsa beleş diye..
roma da muutlka gitmen gereken yerler:
*colloseum
*pantheon (hemen arka sokağında minerva kilisesi ve meydanı var. fil heykeli için görmeli.
*vatikan/müzesi
*ispanyol merdivenleri
*aşk çesmesi (trevi fountain)buradan pantheona doğru giderken ara sokaklarda bi kilise var, sant'ignazio. tam ortada sarı bi plaka var orda dur ve tavana bak!
* şart değil ama güzel bi meydan piazza del popolo

paris için:
*tabi ki louvre (gerçi mona lisa dışında bildiğin resim ve heykel müzesi ama dünyanın en büyüklerinden biri ona göre sen karar ver. bi de en azından giriş kısmında kocaman cam piramitin oradan binayı izlemesi güzel.
*notre dame
*eiffel kulesi buradan yürüyerek champs elysees'e gidebilirsin.
*arc de triomphe ve champs elysees
*pantheon
*sacre-coeur merdivenleri ve montmarte bütün paris ayaklarının altında olacak
  • anonimyususer  (14.09.12 21:21:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.