[]

Klavye çalma metodu

merhabalar ben kendim tutoriallar izleyerek az çok bir şeyler tıngırtmaya başladım. garageband'in tutoriallarıyla 3ayda baya bi ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum. Sormak istediğim şu ben akorları basarken bunların dizilişini az çok ezberledim ve bildiğim notalarda gezebiliyorum yeni akorları inşa ederken zorlanıyorum. bütün hepsini ezberlemek saçma geldi bunun bir egzersizi var mıdır ? minor major akorlar oluştururken her seferinde tam boşluk yarım boşluk vs. diye saymam mı gerekiyor ? akıcı bir şekilde akorlar oluşturabilmem için nasıl bir egzersiz uygulamam lazım örnek verebilir misiniz ? birde benim asıl istediğim kafamda oluşturduğum melodileri klavye üzerine dökebilmek yani bunun hiç kolay olmadığını biliyorum elbette ama azimliyim :) hertürlü öneriye açığım




 
akorları ezbermelene ve saymana aslında gerek yok, uzun süre çaldıktan sonra elinle koymuş gibi buluyorsun akorları. klavyeye bakmadan bile pat diye çalabiliyorsun istediğin chordu. pratik işi bu. bol bol çalışman lazım :)

melodileri bulmak konusuna gelince, eğer nota bilmiyorsan biraz zor. deneme yanılma yöntemiyle, eğer kulağın da iyiyse çalışa çalışa bulursun. yine yukarıda dediğim gibi uzun süre pratik yaptıktan sonra nota bilmesen bile elin doğru notalara 1-2 denemede gidiyor zaten bir yerden sonra.

çok çalışmak gerekiyor. kolay gelsin.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (14.09.12 18:33:22) 
Akor basmak kas hafızasıyla alakalı birşey, bir zaman sonra kendiliğinden gidecek eller. Ama tabi bu süreci hızlandırmak için özellikle klasik piyano egzersizleri var ama çok zamandır ilgilenmediğim için kimin hangi egzersizi vardı hatırlamıyorum.

Kaynak olarak ise internette dolaşan bir torrent vardı. İçinde rock keyboard, blues keyboard, jazz keyboard.. vs diye pdf'ler ve bu pdf'lerde yer alan patternlerin mp3 halleri buluyordu. Ama şimdi tam olarak ismini hatırlamadım, araştırıp bulursanız çok işinize yarayacaktır.
  • johan sebastian  (14.09.12 20:40:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.