[]

Tüketici sorunları hakem heyeti /mahkemesi hakkında

4 ay önce internet üzerinden ön ödemeli bir telefon siparişi yapmıştım. parayı (biraz da salaklığıma) havale ile ödedim. karşılığında satıcı tarafından bir taahütname aldım. (şu tarihte şu parayı aldım, şu tarihte şu ürünü ödeyeceğim yazılı. şirket kaşeli, imzalı.) aradan 4 ay geçti. adam telefonu göndermek yerine sürekli bahaneler öne sürdü falan filan.

gereksiz detayları geçersek 4 aya yakın oldu. satıcıya ulaşamıyorum. ödediğim tutar tüketici hakem heyetinin bakabileceği tutarda fakat bu süreçten sonra ne oluyor pek bir fikrim yok?

ödediğim 850 lirayı tüketici hakem heyeti ya da mahkemesi vasıtasıyla geri alabilir miyim?

bildiğim kadarıyla oraya başvurabilmek için de 120 liralık bir dosya ücreti vereceğim. değer mi yani? bilgisi olan varsa izlemem gereken yolu acil bi şekilde anlatabilir mi?

 
hakem heyetlerine yapılan başvurulardan ücret alınmaz.

ayrıca şahıs değil de şirket ile işlem yaptığınız için eğer ki batak bir şirket varsa ortada paranızı almanız sıkıntılı olacaktır.

bunun dışında dolandırıcılık iddiası ile savcılığa başvurabilirsiniz. bu onları biraz daha köşeye sıkıştırabilir.
  • arma aski  (14.09.12 13:06:09) 
aynı durum için diğer başvuranlar 120 lira dosya ücretinden bahsetmişti. o para ne ola ki?

şirketin durumuna dair bilgim yok. adama ulaşamıyoruz. adam hakkında ülkenin dört bir tarafından suç duyurusunda bulunduk savcılığa fakat davaya bakan savcı beyimiz takipsizlik kararı vermiş hepsine. bu da böyle ilginç bir durum olarak kaldı.
  • sekko  (14.09.12 13:11:39) 
açıkcası bilemiyorum, ben yanlış biliyor da olabilirim. benim bildiğim kadarıyla hakem heyetine yapılan başvurulardan ücret alınmaz. hatta bilirkişi raporu ücreti dahi bakanlıkça karşılanır.

savcının takipsizlik vermesi ilginç olmuş. eğer süresini geçirmediyseniz itiraz edin o karara bence.
  • arma aski  (14.09.12 13:16:26 ~ 13:17:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.