[]

Lotodan 4 trilyon çıksa..

1)Ne yapardınız, normal hayatınıza -işinize- sessizce devam mı ederdiniz yoksa ertesi gün işe gitmez hayatınızı tamamen değiştirir miydiniz?

2) Paranın ne kadarını eşe dosta, ihtiyacı olanlara dağıtırdınız?

edit: tikler sonra gelecek...

 
1)Tamamen değiştirmek demeyelimde, kendi işimi kurardım.. Elimde kokteyl bardağı sahilde yaşamazdım sürekli..
2)Kendimin ve ailemin yaşamını olabilecek en iyi şekilde garanti altına aldıktan sonra, yapacağım yardımın bir limiti olacağını sanmıyorum. İhtiyacı olan herkese bir şekilde elimi uzatmaya çalışırım..

  • quaker  (14.09.12 09:43:16) 
1)sessizce devam ederdim net. baktım işten daraldım iyice içim içime sığmaz oldum, plan program yapıp bırakır giderim dünyanın güzel bi yerine.

2) valla yani 4 trilyondan rahat bi 100-250bin dağıtırım bilmiyorum yani çok büyük bir mebla, tahayyül edemiyorum düzgünce kime ne kadar veririm nası olur o iş.
  • ayk  (14.09.12 09:44:08) 
1- avustralya'ya yüksek lisansa kaçardım.
2- ihtiyaçları kadar olan kısmını.

  • baldur  (14.09.12 09:47:54) 
1- anında ortadan kaybolurdum
2- kimseye 5 kuruş vermezdim

  • naw man fuck that  (14.09.12 09:51:08) 
Çevrende sana o paranın çıktığı duyulursa zaten seni arayıp duran insanlar yüzünden yurtdışına kaçman gerekecekti.
Ayrıca kimsenin gerçekten neye ihtiyacı olduğunu anlayamayacaktın.

Mantıklı olan sessiz sedasız en azından bir süre hayatını hiç değiştirmeden devam etmek. Zaten günlük rutinde insanların mütevazi ihtiyaçlarını duyabiliyorsun "ah be abi şöyle 5000 lira havadan para gelecek, başka bir şey istemem" diyebiliyor insanlar

Zaten o parayı mevduat yapsan aylık 20 bin lira gibi bir getirisi var.
  • sli  (14.09.12 09:51:50) 
1 - Bu para pek yeterli olmayabilir ama Türkiye'de tarımsal araştırma ve kalkınma alanında çalışmak isterdim.

2 - Bilmem, 200 - 300 herhalde.. ?
  • burka  (14.09.12 09:57:29) 
1- yatırım yapar, kendimi oyalamak için de fazla stres yapmayan fazla zorlamayacak bi iş kurardım kendime. 5-6 ayda bir de 1 aylık seyahatlere çıkarak dünyayı dolaşırdım.
2- eşe dosta dağıtmazdım, bildiğim kadarıyla çok ihtiyacı olan yok çevremde. görüşmediklerimi bilmiyorum, param var diye görüşecek insandan hayır gelmez zaten. yakınlarıma ufak jestler yaparım bi.. başkasına vereceğime vakıflara (lösev, çydd vs) periyodik bağışlar yapardım.

  • orange coffee  (14.09.12 10:18:35) 
1-bir süre normal devam ederdim sonra alıp başımı giderdim.
bir dünya turu yapardım.
2-ilk etapta kimseye para vermezdim (sonra duyan gelir), zaman sonra bazı akrabalarıma ve arkadaşlarıma gereği kadar yardım ederdim.
  • seyduna6687  (14.09.12 10:25:03) 
1)anneme yeni eşyalar alırım, babama araba ve ses sistemi. emlak işine girerim, iş kurma olayına gireceksem çok yenilikçi güzel bi teknolojik projeye ortak olurum, bi kısmını bankada faize falan koyarım.
2)yakınlarımdan ihtiyacı olanlara, çok borcu olana filan para veririm, kuzenleri filan okuturum, kimsesiz çocuklara falan yardım ederim, hayvan barınaklarına yardım ederim.

  • r_u_h  (14.09.12 10:34:10) 
Anında kaçardım Avustralya ya da İngiltere'ye. Kaçabilir miyim bilmiyorum ama öyle bir fırsat bulsam durmam burda. Tası tarağı bırakır giderim.


  • himmet dayi  (14.09.12 10:50:34) 
surada o kadar güzel örnek vermis ki loto ile ilgili bakin derim bi.

www.ted.com
  • serabetan  (14.09.12 10:55:02) 
1- hayatımı değiştiririm, kesin olarak Türkiye dışı bir yerde gelecek planlarım. orta avrupa ya da batı avrupa olabilir, kanada veya avustralya'da olabilir. ABD tercih etmezdim. Gerekli eğitimdir vs tamamladıktan sonra ama mutlaka çalışırım. birşeye yaramadan hayat geçmez diye düşünüyorum. şimdi büyük bir şevkle sonsuza kadar gezerim tozarım diyebilirsin ama öyle olmuyor sıkılır insan. aidiyet duygun olmadan rahatsız olursun.

2. Ailemdeki kişilere gerektiği kadar veririm. çok geniş bir aileye sahip değilim ama. senin durumunu bilmiyorum yani şimdi 8 kardeşseniz anında biter o para :) ama genede yardım ederim.
  • secilmis uye  (14.09.12 11:19:35) 
işi gücü bırakırdım ama ertesi gün değil. çalıştığım insanlar iyi kişiler yüzüstü bırakıp gitmek olmaz. yerime gelecek kişiye öğretebileceğim her şeyi de öğretirim. hatta "bir-iki ay dur." deseler dururum. ama fazlası fazla.

sonra dünya turu yapardım. (her ay bir-iki ülke) 2-3 yıl boyunca. Sonra bakarız duruma göre.

eşe dosta yardım:0 lira. kim yardım etmiş bugüne kadar bana?
  • izafi  (14.09.12 11:46:47 ~ 11:47:44) 
Burada ciddi bir paradoksla karşı karşıyayız aslında. Şöyle izah edebilirim bunu: İnsan lotodan para çıkmasını hayatını değiştirmek için ister. Ama olası tehditlerden korunabilmek için de para çıktıktan sonra sanki para çıkmamış gibi olağan hayatın sürdürülmesi gerekiyor. Ayrıca önceki deneyimlere bakıldığında da para yoluyla değiştirilen hayattan pek hayır gelmiyor. Demek ki yüklü bir para çıkması durumunda karşılaşılacak güçlükler belki de parasızlığın verdiği sıkıntılardan bile daha dayanılmaz olabilir. Lakin parasızlığın veya gözün doymazlığının verdiği sıkıntıları aşabilmek için çok paraya kavuşma hayallerini de hiçbir zaman bırakmayacağız. Çok zor bir deneyim bizim gibi sıradan faniler için.


  • izinli  (14.09.12 13:04:48) 
son altı ayda iki kez süper lotoda beş tutturan biri olarak bu konuda baya düşündüm, geldiği nokta:

1) istediğim okullarda parası neyse verir sıkılana dek okurdum, yurtdışında elbette. bu arada bütün dünyayı "yemek turu" konseptiyle dolaşırdım. (anthony bourdain stili) ama bunları ertesi gün yapmazdım, başladığım şeyleri bitirdikten sonra.

2) ailemde ihtiyacı olan çok fazla yok ama en yakın arkadaşlarıma verirdim, hatta iş kurmak isteyen bir tanesine sermayeyi verip karına ufaktan ortak olur, ordan gelen parayı da hayvan barınaklarına bağışlardım.
  • likeinme  (14.09.12 15:01:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.