[]

Korsan mı? Orjinal mi?

Yakın zamanda yeni bir laptop aldım. Önceki bilgisayarımda orjinal tek bir yazılım dahi bulunmuyordu. Bu da yeni olduğu için, yeni alete kıyamama sendromundan dolayı orjinal yazılımlar kullanayım diyorum. Office 2010 almak istiyorum fakat hala kararsızım. Sizce ne yapmalıyım?




 
müziğe filme oyuna eyvallah da.microsoft yani.


  • aşksız prens  (14.09.12 01:21:44) 
alma simdilik yeni office geliyor galiba.


  • arayici oynarim  (14.09.12 01:21:53) 
2013 geliyor.


  • syangela  (14.09.12 01:24:45) 
Çıkış tarihi ne 2013'ün?


  • mrceg  (14.09.12 01:26:24) 
bazı uygulamaların korsan olmayan alternatiflerini kullanabilirsin ms office için google dökümanlar, libre office gibi. tatmin eder mi bilmiyorum ama son yıllarda bu da korsana alternatif olarak yükselişte olan bir eğilim.


  • ne gerek var ki  (14.09.12 01:31:51) 
microsoft henüz tarih vermemiş ama 2013'ün ilk çeyreğinde bekleniyomuş.
kaynak: chip

  • syangela  (14.09.12 01:32:41) 
Öğrencilik durumu mevcut, son sınıftayım :) Fakat çevremde de herkes korsan kullandığı için lisanstan faydalanma gibi bir durum yok. Malum; staj raporları, proje çalışmaları yapmam gerektiği için de 2013 sürümü bana yetişmiyor.


  • mrceg  (14.09.12 01:39:28) 
ben open office kullanıyorum.


  • i was me but now he s gone  (14.09.12 01:52:26) 
libreoffice kullanışlıdır, hızlıdır, ücretsizdir.


  • diyarbakir karpuzu  (14.09.12 02:02:28) 
korsan yukleyince alet bozulmuyor ki ne alakası var kıyamamakla


  • rakim efendi  (14.09.12 02:14:15) 
laptopun sağlığıyla yazılımın orjinalliğinin zerre ilişkisi yok. dersen ki bill gates hala altın küvette yıkanıyor üzülüyorum, platin modele geçmeli, ok, orjinal al tabi.


  • sttc  (14.09.12 02:53:13 ~ 02:53:28) 
Senin yaşadığın duyguyu ben de playstation 3 için yaşıyorum. Ama onda çip falan taktırıyorlar, jailbreak, downgradef vs. yapıyorlar bilmem ne, sonra online falan da oynayamıyorsun. O yüzden hep orjinal alıyorum oyunları.

Fakat bilgisayarda office'i orjinal kullanmak biz normal internet kullanıcılarına pek yakışmayan bir şeydir. popçuların çıkıp daha fazla para kazanmak uğruna "ay korsanı öldürelimmm ne kötüüü pis pis" demesinden bir farkı yok, bu bilgisayar dünyasında oo orjinal kullanın vs. olayını...

emek olayına gelince, zaten bilgisayar alırken "zorla" bize orjinal microsoft satıyorlar. dava kazanıldığı halde, yok efendim ben microsoft windows istemiyorum, bunu çıkarınız, atıyorum linux kullanacağım falan demeyi bir deneyin bilgisayarınızı aldığınız yere. yeni alacakmış gibi sorun hatta. o aptal suratlı reyon görevlileri "aa yok olmuyor öyle, yok yani, olmaz" deyip duracaklardır. tekrarlayın, "niye" deyin. "işte öyle, bizde kural böyle, yok yani olmaz, ı ıh" falan diyecekler. çünkü onların da kârı var. sistem kendini götürüyor.

bu kadar uzun konuşmamın sebebi saatin bu kadar geç olması. ya da erken diyeyim. ama yukarıdaki arkadaşın platin küvet olayında dediği gibi, orjinal alma, alanlara aldırma, üstüne bir de her bilgisayar alanın zorla microsoft alması olayını da dünyadaki normal insanlar olarak çözmemize yardımcı ol. Ayrıca bilgisayarına da zerre zarar gelmez, saçmalama.
  • only alcoholica  (14.09.12 05:19:55) 
Hocam bozulması durumu soz konusu değil tabi sadece yeni aletin getirmis oldugu bir duygu, fight club mottosuna gecemiyorum :) cevaplariniz icin tesekkurler virus, trojan olmayan torentlere kapim acik heheh


  • mrceg  (14.09.12 12:04:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.