[]

Dünya Nereye Gdiiyor?

en basitinden daha iki gün önce olan amerikan konsolosluğu saldırısı.

hiçbir suçu olmayan masum insanlar neden öldürülüyor? bu eğitimsizliğin yada cahilliğin ötesinde bir olay. resmen kana susamışlık bu. büyükelçinin fotoğrafını gördüm içim bir acayip oldu lan.

bende iyi kötü bir müslümanım ama filmin fragmanını izledikten sonra "ulan gideyim de amerikan konsolosluğunu kundaklayayım." demiyorum. 1 milyardan fazla insanın inandığı dine adam çıksa dalga geçse ne olacak. kendini küçük gösterir, basit bir adam olduğunu vurgular ancak. ama insanlar artık nasıl bir psikolojiye giriyorlar anlayamıyorum. anında asalım, keselim... ne lan bu?

 
O kadar uzağa bakmayın, her gün bir sürü genç yaşta adam zorla gittikleri askerlik denen saçmalık deryasında boğulup gidiyor.

Diğer taraftan köktenciliğin, fanatizmin olduğu her yerde bu tip olaylar olur, olacaktır. Bu inanç bağımsız bir olay. GS & FB maçında "yuh be o pozisyonda sarı kart mı verilir" diyen birini bıçaklayanlar da var.

Özetle; köktencilik ve fanatizm aptallıktır, uzak durun.
  • Raymond  (13.09.12 23:26:20) 
Duygular insanı yönettiği sürece bence medeniyete tam anlamıyla kavuşamayız. Çünkü çoğu insanın iradesi zayıftır. Nefret benzeri duygulara çabuk kapılırlar, bir de sevdikleri bir şeye tutkuyla bağlılarsa, fanatiklerse, insanlıktan çıkarlar. Belkide bir çok dinin "Nefsini terbiye et" derken yapmaya çalıştığı şey bu tür duygulardan uzak tutmaktır insanı bilemiyorum. Ancak dinler insanları yolundan çıkarabiliyor. Suç dinde midir insanda mıdır derseniz, onu da bilmediğimi söylerim. Bana insan yanlışmış gibi geliyor. İnsan mazoşist bir yaratık.


  • Harpp  (13.09.12 23:32:08) 
Şu milletin coştuğu filmi bi buldursanıza dostlar..
Bu arada dinin sözkonusu olduğu bu gibi durumlarda bunların olmasını doğal karşılıyorum..Evrimimizin ileri seviyelerinde atlatırız diye umuyorum tanrı ve din kavramlarını..

  • Godless  (13.09.12 23:38:22) 
@harpp

cevabını okurken aklıma equilibrium filmi geldi. peki o zaman medeniyete ulaşmamız imkansız o zaman. biri proziumu icat etmediği sürece?

@godless innocence of muslims filmin ismi bu ancak nereden izlenebilir bilemiyorum.
  • mattiadestro  (13.09.12 23:39:00 ~ 23:40:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.