[]

Yurtdışına bir seferde ne kadar para götürmek serbest?

İngiltereye gidiyorum da okul paramı weterunion,swift yöntemleriyle en aşağı 300 pound a götürebiliyorum.Uçaktan koltuk alıp yanımda götürebilirim onun yerine..

Yani örneğin 10.000 pound yanıma alıp rahatça çıkabilio muyum kontrolden ya da bavulu falan açıp bakarlar mı oraya koysam?

Ya da bildiğiniz başka bir yöntem var mı mesela HSBC komisyonsuz hesabıdan parayı ingilteden çektiriyor diyorlar ama bazıları da komisyonu fazla bile alıyor diyor bulamadım bir çare.

 
bavuluna para koyma , hırlısı var hırsızı var :/
bir de her ülkenin mevzuatı farklı işliyor para hususunda

  • mortac  (13.09.12 21:13:23) 
koy cebine git.. hic kimse hicbir sey demez 10bin pounda..


  • pollyx  (13.09.12 21:15:37) 
birçok gümrük kapısında 10bin doların üstünü dekare etmeniz gerekir diye tabelalar gördüm. Daha fazlası kara para olarak görüldüğü için eğer deklare etmezseniz el konulabilir


  • spankenstein  (13.09.12 21:18:41) 
banka işi karışık. ama yüksek miktarda (10.000$ üstü genelde yüksek sayılır) para olduğunu bildirmez ve bir nedenle tespit edilirsen kara para aklamaya kadar suçlanacak işler gelebilir başına.


  • ben smyrna  (13.09.12 21:23:49) 
peki parayı ingiltereye girişte gümrük'e bildirirsem onnun için bir kesinti yapıyorlar mı ya da ingilterede onu koyacağım bankaya kadar izlerler mi parayı?


  • churchill  (13.09.12 21:56:59) 
cebine atarak gidebilirsin.geçtiğin dedektör sadece metal algılar. ama 10 bin pound cebe atılacak kadar (en büyük küpür kaç bilmiyorum) çoksa bilemem :)

valize atma aynen sırıtır. x-ray den geçerken bir tomar şey görecekler açılıp bakıldığında hoş olmaz. ingiltere gibi ülkelerde benim bildiğim sınır yok ancak yazısız kural gereği polis paranın akibetini sorabilir.

bunlar en son metodlar olsun sen yine bankalara bakmaya devam et.
  • sozlukte bulunmayan kelime  (13.09.12 21:58:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.