[]

Yazar alimlarinda bizim de corbada tuzumuz olsun. (mu? )

Malumunuz caylak yazar/gunluk okunan entry sayisi orani adeta sonsuza yaklasiyor.
moderatorlerin okurken dikkat ettikleri kriterleri de az cok sozlukte vakit harcamis cogu yazar biliyor. eksi duyuru'da da tartisma/beyin firtinasi esliginde cogu zaman dogru sonuca variyoruz. bu unsurlari bir araya getirdigimde, nacizane, aklima bu caylak alimlari icin pratik bir cozum geldi. bu olabilir mi diye size sorayim dedim.

diyelim ki, sirada bekleyen caylak entryleri, eksi duyuru'ya entrynin sahibi gozukmeyecek sekilde gelse ve biz eksi duyuru takipcileri de onlari okusak; yeterli sayida/oranda "legaldir" onayi da geldigi vakit o entry gerekceleriyle kabul edilse/edilmese; boylelikle hem yazarlar illegal entrylerin sebeplerini ogrenecek, hem de havuzda bekleyen binlerce caylak entrysi de kisa surede eritilebilecek.
bunun calismasina engel olacak tek sey, gerekli ayarlamalarin yapilmasi herhalde; entry soru olarak duyuru'ya gelecek ve legal bulanlar da yanindaki ticke tiklayacaklar. oylar, siniri gecerse entry legal, degilse illegal kabul edilecek falan filan. cok uzattim.

kisaca siz ne dusunuyorsunuz bunun hakkinda?

 
yeterli sayıda legal diyecek yazar arkada$ı olanlar ne yapacak. bkz entryleri ile çaylaklıktan yazarlığa mı geçecekler? =)


  • the neutron bomb  (20.11.08 21:25:53) 
hayir, mesela 9 kisi legal olmayan bir entryi legal buldu ve bir kisi de bulmadi; bunu da, sozlukte moderatorlerin de bahsettigi kimi kurallara uymadigini gosterdi. buna ragmen o 9 kisi hala bunu legal bulursa, bunun haksiz bir oylama oldugunu ispat eden arkadas moderatorlerden birine mesaj atarak bu durumu aciklar ve diger 9 kisi oy veremez tekrar.

he sozluk disindakilerin bu oylamaya katilmasi engellenmeli tabi. sadece yazarlar oy verebilmeli, yoksa her yeni nick alan oy kullanabilir.

@internal majesty boyle bir teklifin daha once sunuldugunu bilmiyordum :S
  • comptrol  (20.11.08 21:40:00 ~ 21:41:10) 
aklıma 12 angry men geldi birden :)


  • szqnn  (20.11.08 21:45:08) 
eksi duyuru icinde olmasi ortaligi cok karistirir, bunun yerine sub-etha icerisinde ayri bir modul olusturulabilir.

legal entryleri oylama olayi abuse edilebilir, bu nedenle sadece illegal entryler bildirilir. yani sub-etha daki bu yeni modul birinci elek olarak en kotu entryleri ayiklamis olur.

modulu kotu oy vererek abuse etmek zor, isimler olmadigi icin kimin girdigini bilemeyiz, yine de oy sistemini kotuye kullananlarin sub-ethadaki bu module girmeleri engellenebilir.
  • cench  (20.11.08 21:45:14) 
sozlukte yazar arkadaslarimiz varsa ve yazdigimiz entyleri onlara bildirirsek, tek yapabilecekleri bu entryleri kotu oylamamak olabilir.

onceki mesajimda bahsettigim sistemde "onay vermek" secenegi yok, bir elek gibi kotu entryleri secip iyileri onaylamayi moderatorlere birakmak teklif ediliyor.
  • cench  (20.11.08 22:00:49) 
nickler gizli tutulursa abuse edilemez sanki?


  • deckard  (20.11.08 22:02:00) 
"9 kisi legal buldu, 1 kisi bulmadi, moderatore haber verdi". e zaten moderatoru isin icine soktuktan sonra bi anlami kalmiyo. amac moderasyonun yukunu almaksa onu tamamen devreden cikartacak bir cozum bulmak. ha yok oy karmasasinda yine moderator'e basvurulucaksa zaten sacma.

bir ihtimal ispiyon yuzdesi 90 ve uzeri olan gammazlari gecici olarak moderator yetkisi ile ortaliga salip yazar alimlari bitene kadar onlardan yardim almak verimli olabilir. 90 veya uzeri yuzde yeterli degilse 85 ve uzeri olur, kac kisi gerekiyosa atiyorum 20, o kadar kisi secilir en yuksek yuzdeli gammazlardan. yoksa ben oy vermisim legal diye, sen illegal demissin, galadnikov'a mesaj atmisiz abi bole bole diye. adamin isi mi yok gunde bin tane caylakla ugrasirken bi de bizim caylak entrysi derdimizle ugrassin.
  • polifonik osuruk  (20.11.08 22:14:14) 
galiba cok karisik yazdim yukarida. entry sahiplerinin nickleri gozukmeyecek dedim. eksi duyuru'ya gelen herkes zaten yardim amacli geliyor. moderatorun gosterdigi kurallari gorup de hala kac kisi bu "9 kisi 1 kisinin" ispatina karsi gelecektir ki? bu ihtimal de uc bir ornek oldugu icin bahsetmistim...


  • comptrol  (20.11.08 22:19:52) 
itu sozluk'te buna benzer bisi vardi sanirim.. bence mantikli..


  • katafalk  (20.11.08 22:54:22) 
adamlar zaten yeni moderatörler aldılar. öyle bir ihtiyaç duysalar daha da çok moderatör alırlar. almıyorlarsa da bir bildikleri vardır herhalde.


  • blackdog  (20.11.08 23:10:47) 
sözlükte daha önceden benzer şeyler teklif edilmişti sanki, 1-2 yerde okumuştum bu tür önerileri. tabi onlar yazarlar onaylasın şeklinde değil de gammazlar onaylasın şeklindeydi. bu kadar kişinin sırada beklediğini bilip (ve muhtemelen bu tür önerileri okumuşlardır veya düşünmüşlerdir) hala bu konuda bir şey yapmıyorlarsa bence çok da sıcak bakmıyor olabilirler.


  • sanal uyku  (20.11.08 23:37:21) 
yazilanlari okurken kendi onerdigim sistemin zayif noktasini farkettim.
legal olmayan entry ler ayiklansin diyordum, fakat burada "legal olmayan" kavrami cok onemli.

ozellikle politik ve fanatik entryler sozluk formatina uygun olsalar bile tepki oylari alacaklardir. bunlari legal olmayanlara karsi verilen oylardan ayiklamak gercekten cok zor. yani onceden soyledigim "modulu kotu oy vererek abuse etmek zor" fikrimin yanlis oldugunu farkettim.

bir yandan da, ilk on tanim entrysinde politik ve fanatik konulari secenlerin yazarliga ne kadar uygun olduklari tartisilabilir.
  • cench  (20.11.08 23:44:42) 
amaç moderatörlerin yükünü almaksa, başarılı gammazlar belli süreliğine sadece çaylak onayı yapmaya yardım etmesi amacıyla yetkilendirilebilir..en mantıklısı bu gibi.


  • point guard  (21.11.08 00:03:54) 
soyle dusun, ayda 50 bin dolar kazandiran bi sirketin var. bu sirketi isi yeni ogrenmis ve ogrendiklerinden emin olamayacagin 100 kisiyemi emanet edersin, yoksa tecrubesi olan 4 kisiye mi?


  • sanio  (21.11.08 08:09:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.