[]

allah rızası için yemek tarifi

internette tonla var ama çok afilliler ben hiçbir şey anlamadım.

bekar-öğrenci adama anlatır gibi anlatın lütfen.

mesela tavukla yapılabilcek bir yemek falan.

 
tuvuklari kafana gore dogra, at bir tencereye biraz zeytinyagi ve dogranmis soganla biraz kavur. atesi cok verme ki soganlar yanmasin. istedigin bir sebzeyi dogranmis domateslerle ekle. salca, biber, tuz , kekik sana kalmis; ben sarimsak da koyarim lezzet verir. sebzeler pisince al ocaktan. her turlu sebzeyle yuzde yuz calisir.


  • freefroglet  (13.09.12 11:50:19) 
tavuk gögus al iki parca, onları böyle dilimle ufak ufak sonra onları büyükcene bir tavaya at azıcık tereyagı koy içine ateşte kavurmaya başla, aynı anda kup şeklinde kestigin soganlarıda içine at kavurmaya devam et. 5 dakika sonra biber ekle içine ufak ufak dogranmıs, 3-5 dakika daha kavurmaya devam et. sonra küp domateslerini ekle tekrar 3-5 dakika kavur. kimyon karabiber pul biber baharıtını tuzunu ekle tavukların piştiğine kanaat getirdiğinde bir bardağın 4/3ü dolu olacak şekilde su ekle içine bi karıstır soyle hafif sonra kapak kapat üstüne 2-3 dakika pişsin kendi kendine. afiyet olsun bro

sarımsak +1
  • feodal moruk  (13.09.12 11:53:20 ~ 11:53:57) 
soğanları soy ve nasıl kolay geliyorsa öyle doğra. kırmızı yeşil yani rengi farketmeyen biberleri de çok kalın olmayan halkalar halinde doğra. tavukları da ister kuşbaşı doğra istersen aldığın boyutta bırak. bir kaç diş de sarımsak soy. tencereye 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koy. soğanları içine at. beyaz rengi sararıp soğanlar gözüne pişmişe yakın gözükmeye başlayınca içine biberleri at. biberler de gözüne biraz pişmiş gibi gözükmeye başlayınca içine 1 yemek kaşığı salça koy. bu arada biber ve soğanları tencereye attıktan sonra arada karıştır ki yanmasınlar. salçayı koyduktan sonra yemeğin tuzunu ve baharatını istediğin çeşit ve miktarlarda ayarla. baharat olarak kekik, kimyon, nane gibi şeyler tavukla iyi gider. biberlerin acı değilse ve acı yemeyi seviyorsan pul biber atabilirsin. bunları iyice birbirine karıştırdıktan sonra tavukları tencereye at. dışları beyaz olana kadar karıştırarak pişir. daha sonra önceden kaynattığın sudan tavukların üzerine çıkacak kadar su ekle tencereye. kapağını kapat ve altını kıs. 20-25dk sonra pişmiş olacaktır. arada gidip gelip suyuna bak. gözüne fazla azalmış görünüyorsa yine kaynar su ekle. pişmekte olan yemeğe soğuk su ekleme sakın.

not:eğer mantar seviyorsan ya taze mantarı yıkadıktan sonra dilimleyip biberlerden sonra tencereye atıp pörsüyene kadar kavurup sonra işleme devam edebilirsin ya da konserve mantarlardan alıp, suyunu süzüp, akan suyun altına şöyle bir tuttuktan sonra yemeğin suyunu eklemeden hemen önce yemeğe ilave edebilirsin.

not:sarımsağı naptık dersen biberlerle tavukların arasında tencereye attık :)
  • kedili madam  (13.09.12 11:53:43 ~ 11:54:27) 
tavuğu haşla. sonra tiftikle.
tost ekmeğinin üstüne tereyağ sür, tavukları koy, tuz dök, ye.

patates haşla, soy, tencereye koy ez, üstüne tereyağ ve süt ekle, iyice ez, püre olur.

tavukgösünü zeytinyağı sürüp at tavaya 20 dk pişsin. hardalla ye.

tavuk kanatlarını fırına at, 20 pişsin. ye.

patates haşla, soy, sıcakken ikiye böl, tereyağı sür, tuz dök ye.

patates haşla, doğra, her türlü salataya kat.

tavukgöğsünü kuşbaşı doğra, tavada soğan kavur, tavukları ekle, beyazlayıncaya kadar karıştır, üstüne sebze (fasulye, patates, bezelye, vs artık ne varsa) ekle, 5 dk karıştır. 2 domates doğra, üstünü kapatacak kadar su koy. 20-40 dk (sebzesine göre) kısık ateşte pişsin.
  • goldentitan  (13.09.12 13:13:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.