[]

elektro gitar önerisi?

başlangıç seviyesindeyim, sordum soruşturdum epiphone special 2 dediler. bugün de kalktım zuhal müziğe gittim, orada da washburn'un 500 liralık bi modeliyle ibanezin benzer fiyatta bi ürününü gösterdiler, yarın da gidip test edicem (tınısı nasıl, bana göre mi vs.)

bi yandan da düşünüyorum, 500-600 lira verebilecekken böyle ikinci el daha iyi bi şey alma şansım da olur mu diye, ikinci el borsası nerede dönüyor elektro gitarlarda?

gitar daha çok rock (indie) ve metal (folk) için kullanılacak.

 
ben ilk gitarimi ikinci el almistim sahibinden.com'dan. orada guzel seyler var, tavsiye ederim. ama mutlaka bilen birine de denettirip ona gore almani oneririm, kotu bi surprizle karsilasmaman acisindan.


  • rebio  (13.09.12 04:53:44) 
ibanez grg170dx.


  • gozyakansakiz  (13.09.12 09:16:36) 
Başlangıç model fiyatlarını pek bilmiyorum ama model zenginliğine bakacak olursak "Schecter" marka gitarlara bakabilirsin.


  • dave mustaine hayvani  (13.09.12 09:40:51) 
indie çalacağın gitarla metal çalacağın gitarın aynı olması biraz zor olsa da les paul ve stratocaster kasa gitarlara bak bence. cort x serisinden uzak dur mesela ama cort kx serisi uygun olabilir.


  • r_u_h  (13.09.12 10:06:38) 
normalde ikinci el gitar piyasası kadıköy srvmusic üstünden döner. lakin daha yeni bu işlere giriştiğin için oradaki gitarlar pahalı gelir sana. (fender tele mexico'lar 1000 tl'den başlar.)

ne alırsan al ama çalacağın türe göre gitar al. atıyorum, dire straits, beatles, rhcp gibi gruplara ilgin varsa strat/tele kasalı gitarlar üstüne yoğunlaşman gerekir. daha sert gruplarlaysa işin ibanez/cort/epiphone hatta belki aria markalarına yönelebilirsin.

kötünün iyisi olarak fender squier standard telecaster'ı öneririm. sıfırı 700-750 tl arasında.

www.mydukkan.com

ya da eğer vibrato soundunu duymayı/kullanmayı seviyorsan aynısının stratocaster olanını:
www.mydukkan.com
www.mydukkan.com
  • ready2strike  (13.09.12 11:07:10) 
başlangıç için sıfır gitar yanlış olur. Bu yolda devam etsen de bıraksanda ikinci el en mantıklısı. Ayrıca mevcut bütçenle suntadan yapılmış gitar alman şevkini kırar.
Piyasadan uzak kaldım ama sanıyorum halen turkrock forumda dönüyordur bu işler.
Washburn ve o bütçeyle endonezya epiphonedan kesinlikle uzak dur.Spesifik bir tavsiyede bulunmak gerekirse başlangıç için ibanez olabilir. Ilk aklıma gelen rg 1570 ama bulabilirmisin bilmem. Gerçi biraz da bütçeyi arttırman gerekebilir ama değer.

Ekleme: gezinirken şöyle birşey buldum. www.turkrock.com
bütçeni arttırabilirsen başlangıç için falan değil bildiğin pro bir gitar. Tavsiye ederim.
  • jacksor  (13.09.12 11:34:54 ~ 11:49:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.