[]

İstanbulda ucuz yaşamak sanatı..

Geçen yıl sürekli dışarıda yemek zorunda olduğumdan oldukça çok harcadım. Bu yıl geçen yıldan daha az gelirim var - aylık 500 oldu.

aylık 500 lira ile insan karnı nasıl doyar? nereden yenmeli nereden harcanmalı? istanbulu çok az derecede tanıyorum, ne nereden alınır, ne nerede var bilmiyorum ve en önemlisi param yok. anne tadında tasarruf tavsiyeleriniz için açıyorum bu duyuru. sağolun.

yaşadığım yer: beşiktaş

 
yemek yapıcaksın başka çaren yok, net.


  • 3dillustrator  (13.09.12 02:53:00) 
evde yeme şansınız varsa ekmek - köy peyniri - patates - makarna - pirinç stoğu yapın, peynir ve ekmek dışındakiler çabuk bozulmaz.

3 çeşit yemek 6 TL gibi yerlerde 500 liraya 83 kere yemek yiyebilirsiniz.
  • 9kuyruklukedi  (13.09.12 02:58:06) 
hehehe. daha bugün kuzenimle evde yemek yaparak ne biçim tasarruf ettik diye muhabbet ediyorduk. beşiktaşta 4 yıldır yaşayan bir öğrenci olarak sana birkaç tavsiyede bulunayım.

önerilerim:

-sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini kesinlikle evde ye.
-gerekli mutfak gereçlerini bir an önce edin.
-pilav, makarna, çorba, et, tavuk vb temel yemekleri hazırlamayı öğren ve üşenme.
-ekmek almayı unutma.
-makarna, ekmek ve pirince verdiğin paraya acıma. en ucuz doymanın yolu bu yiyeceklerden geçiyor. bu yemekleri zeytinyağı, kekik, sarımsak, çeşitli soslar ve konserve garnitür ile tatlandırıp sıkılmadan yiyebilirsin.
-para sıkıntın varsa migros yerine dia'yı tercih edebilirsin. bim'e yakınsan bim'e de gidebilirsin. üçler de fena bir yer değil.
-en önemlisi cumartesi günü semt pazarını kaçırmaman. bütün haftanın erzağını 20 lira civarına denk getirebilirsin. öğrenciyim deyip pazarlık yaparsan her ürünü 50kr-1tl daha ucuza alma şansın da var.
  • i ve been mistreated  (13.09.12 03:03:21 ~ 03:03:56) 
balkan sofrasını bul


  • Kürşad1997  (13.09.12 03:09:07) 
evet balkan lokantasını da deneyebilirsin. ucuza birçok yemek çeşidi yapıyorlar. ben pek sağlıklı ve lezzetli olduğunu düşünmüyorum ama bir süre idare edecek bir yer. bir yerden sonra bayıyor.


  • i ve been mistreated  (13.09.12 03:14:47) 
ev yemeği yap en az 2-3 öğün ye. formül basit:

-soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavur
-varsa ve yiyorsan az bi şey kıyma at ve kavur.
-sebze at (fasulye, bezelye, kabak, ıspanak, patates vb.) bi süre pişir.
-sonra salcalı su veya domates, az su ve tuz ekle.
-pişene kadar pişir. arada bir tadına bak pişmiş mi diye.
  • merhum  (13.09.12 09:02:21) 
evde yemek yap, beleş olan hiçbirşeyi kaçırma ikramdır, arkadaş ısmarlamasıdır yolda promosyon dağıtırıyorlardır. oluyor ya yeni ürünleri deneme olarak dağıtıyorlar.


  • secilmis uye  (13.09.12 10:55:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.