[]

vücut geliştirme

yarın vücut geliştirme sporuna başlayacağım. çok fazla sayıda şey okudum internette ve kafam karışmadı desem yalan olmaz. çok da yabancı olduğum bir konu.

şimdi bu protein tozu (supplement) almak gerekiyor diyorlar. hangisi alınmalı? ne zaman alınmalı? bu tür şeylerde çalıştırıcının tavsiyelerine mi uyulmalı?


sonra.. spora gitmeden önce ne - ne kadar yenmelidir? çalıştırıcı bir diyet programı sağlayabilir mi? gibi temel sorular var kafamda. baya cahilim yani bu konuda. aydınlatırsanız temelinden sevinirim.

kilo: 55 boy: 1.76

 
Oncelikle vucut gelistirmenin uc ana basligi vardir. Onemlilik sirasina gore siraliyorum.

- Beslenme
- Dinlenme
- Antreman

Beslenme cok onemli, beslenmessen ( yeterli protein almazsan ) bir arpa boyu yol katedemezsin. Trainerin varsa salonda sana bu konuda yardimci olacaktir.

Dinlenme sonra gelir. Kaslarin sen dinlenirken gelisir unutma. Duzenli bir yasam, uyku cok onemli.

Antreman, Trainerin varsa sana bir program vericektir.

Kilo programin varsa veya cok zayifsan, beslenme programin bunlara gore olmali. Supplement beslenmenin icindedir. Yeni basliyacaksan Whey protein tozlari var. Bunlari kullanarak baslamalisin. Her antremandan sonra iceceksin. Zamanla diger supplementlere ihtiyacin olursa yine trainerina danisir yol gostermesini istersin. Bir arkadasimin tavsiyesiyle organik tatlandiricili protoin tozu kullanmani oneririm. ben memnunum.

Spora gitmeden yemene gerek yok. Duzenli bir beslenme programin varsaki hele.

Profosyonel degilim. Daha detayli yazanlar olur insallah.
  • intimate  (12.09.12 22:07:03) 
sana profça tavsiyem ilk 3 ay suplement kullanma , vicudu ahazıra kolay proteine alıştırısın
bu sporda beslenme ve uyku 1. plan antrenman 2. plandadır
günlük 180-200 gr protein al, şeker tuz vs.den uzak dur
kilonu boyuuda yaz buraya
  • opeth  (12.09.12 22:24:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.