[]

bodyciler, kas yapmaktan anlayanlar.

çok sportif olmayan biriyim, geçen sene de spora tamamen ara vermek zorunda kaldım.
ama öğrenci bütçesi nedeniyle spor salonuna gitmeyeceğim, evde ve dışarıda çalışabilirim.
yürüyüşle başlayıp, zamanla tempomu artırıp koşayım istiyorum. bunun dışında ne tür egzersizler yapabilirim?
koşarken sadece bacaklar mı çalışır? benim kollarımı ve karnımı da çalıştırmam gerekiyor.
uygulamamı önerdiğiniz bir teknik var mı? şu kadar dk koş, şu kadar dk yürü, önce şunu yap, sonra bunu yap gibi.

not: dişiyim, kilo problemim yok. (170 boy, 52 kilo.) beslenmem düzgün. düşük tansiyon, hızlı nabız ikilisinden doğan iki merdiven çıkınca tıkanma durumu var.

 
barfiks..şınav..yuzme..mekik..ve beslenmede dikkat et..bol bol protein al..

ip atlamakta etkılı bir egzersiz..hem kollar hem bacaklar çalışıyor..günde 150 tane atla
  • soljenitsin  (12.09.12 16:38:37) 
crossfit


  • darkwingduck  (12.09.12 16:40:43) 
yüzme diye klasik bir cevap veicem ama harbi iyidir.


  • basond  (12.09.12 16:45:17) 
bisiklet, yüzme, p90(x de olur), her sabah koşu ya da yürüyüş. barfiks çubuğu da al. tak kapıya girip çıkıp çek. ama tek çeşit değil, tersi düzü genişi darı hepsini dene.

bunların hepsini yapabilenler yok denecek kadar az, yapanlar da "az biraz brad pitt vücudu olsun yeter" vücuduna sahipler. içinden yapabildiklerini yap. tekine odaklanıp hedefe kilitlenmene gerek yok. p90'daki takvimi tamamen yaparsan öbürlerinde çok zorlanırsın zaten. kardio ve kas dengeleyecek bir şekilde çalış. atıyorum yorgunsan 1-2 gün p90'ın kaslara yönelik olan çalışmalarından, 2-3 gün bisiklete çık vs. ayarla kendi programını. çok geniş bir yelpazen olsun. sürekli şaşırt vücudunu. ve mümkünse, bisikleti yaşam stili haline getir.
  • zazazaraeta  (12.09.12 17:14:31) 
senin gibiydim, evde dvd lerle egzersizlere basladim, cok da yararini gordum. ilk zumba yi denedim, hem yapmasi eglenceli hem de vucudu tempoya ve spora hazirlamanin kolay bir yolu. birkac ay sonra yetmemeye baslayinca diger dvdlere gectim. simdi su the biggest loser in calistiricisi julian in dvd lerine sardim. cok cok iyi, tavsiye ederim (hepsini amazondan buldum).


  • freefroglet  (12.09.12 17:15:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.