[]

üniversitede kayıt dondurmak

arkadaşlar selam. başlıktan anlaşılacağı gibi üniversitede kaydımı dondurup tekrar sınava hazırlanmak istiyorum; ama bu konuda çok ciddi kararsızlık yaşıyorum. durumu kısaca özetleyeyim: geçen sene deu ekonometriyi kazandım ve bir sene ingilizce hazırlık okudum, geçtiğimiz haziran ayından beri de istanbul da, ailemin yanındayım. sorun şu ki ben izmir i, okulu bir türlü sevemedim. artık sinirden, stresten ellerim titriyor, kurdeşen döküyorum, sırtımda ve omuzlarımda iltihaplı sivilceler çıktı ve bazen ayakta durduğum zamanlarda ayağım kendi kendine titriyor. hiçbir şeyden zevk alamıyorum artık, olur olmadık yerde gözlerim doluyor, ağlayasım geliyor. bir anda çok mutluyken, bir anda karamsarlaşıyorum. kısaca bu haldeyim.
e tabi izmir e okula alışamadığım için hazırlık sınavından da kaldım, kaldım ama yine de bölüme devam edeceğim onda herhangi bir sıkıntı yok. benim düşüncem ise kaydımı dondurup tekrar sınava hazırlanmak. çünkü üniversite tercih döneminde de istanbul içi bir yer istiyordum ama çok çok az bir puan farkıyla istanbul da bir üniversiteye giremedim. böyle olunca içimde ukte mi kaldı nedir bilinmez, yukarıda yaşadığım durumdayım şimdilerde. bir taraftan da içten içe "daha iyisini yapabilirdin" diyorum. çünkü ygs de 40 matematik sorusundan 8 netim vardı ve bu dandirik netle ben istanbul için bir üniversiteyi kıl payı kaçırdım. şimdi haliyle soracaksınız tekrar hazırlandığında hangi bölümü seçeceksin diye, yine aynı bölüm ya da yakın bölümler olur. açıkcası kafam çok çok karışık ve eğer kayıt dondurursam bu hafta içi, okul açılmadan kaydımı dondurmam gerekiyor çünkü artık çok sıkıldım 3-4 aydır bu konuyu düşünüyorum ve kısa bir süre içinde karar veremezsem çok daha kötü olacak ve karar ne olursa olsun "keşke" demekten çok korkuyorum. dışarıdan, olaya nesnel bakabilen arkadaşların fikirlerine gerçekten çok ihtiyacım var. şimdiden teşekkür ederim.



 
istanbullu musun? eğer değilsen, emin ol izmir çok güzel yer ve büyük ihtimalle depresyonun kralını istanbul'a gelip, izmir'den daha kötü şartlarda, trafikle, kalabalıkla, tacizle, pislikle uğraşırken yaşayacaksın. ama istanbulluysan, evet dediğin şey mantıklı.

kafana taktığın an bırak. ben bırakmadım, uzuyor paso. trak dediği yerde bırakmak lazım ki erken yani daha.
  • roket adam  (11.09.12 22:17:25) 
bence hiçbir şey senin sağlığından psikolojinden daha önemli değil. ailen destekçiyse hazırlan yeniden.


  • yok öle bişi  (11.09.12 22:22:14) 
ben üniversite bırakıp tekrardan başka bölüm kazanmış biri olarak tavsiye etmem..o sivilcelerin daha iltihaplıları çıkar.ekonometri kötü bir bölüm değil..deu da okuyorsan buca'da oldukça iyi bir yer.herşey elinin altında...sınav sistemi sürekli değişiyor buna adapte olabilmende kolay değil.

tavsiyem alışmaya çalış.belli yalnızsın..yalnızlığını bir şekilde gidermeye bak.istanbulda izmirde harcadgın paranın 2 katını harcarsın..trafikte başa bela zaten.

Nisan mayıs aylarında millet bahar şenliklerinde koparken çılgın atarken sen test çözeceksin..1 yıl eve kapanıp ders çalışmak kolay değil..ayrıca kazanabileceğinde kesin değil..bitir okulunu istanbulda iş bul orada yaşa..
  • soljenitsin  (11.09.12 22:23:38) 
gören de doğuda bir yere sürgüne gönderildin sanacak. izmirde öğrenci olmak hiç de fena bir şey değil, kafana göre de arkadaşların olsaydı sorunun kalmazdı büyük ihtimal ama sen istanbulda olmamaya takılıp kazandığın şeye uyum sağlamaya çabalamamışsın hiç. türkiyede yaşıyoruz işte istanbulda da daha farklı bir halt olduğu yok, aslında bir şey kaçırmıyorsun. neden istanbul istediğini düşün, eğer sırf 1-2 netle kaçırdım hırsındaysan boşver, izmir iyidir. daha geçerli sebeplerin varsa bırak, 4 sene kendine işkence etmenin anlamı yok.


  • there is a light that never goes out  (11.09.12 22:26:55) 
öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.
@roketadam, evet doğma büyüme istanbulluyum ve açıkcası istanbul dan başka hiçbir yer bana şehir havası vermiyor. ama ailemden uzakta bir şeyler yapabilmek, kendi ayaklarım üzerinde durabilmek ve zorluklara karşı mücadele edebilmek mi daha doğru yoksa bırakıp gitmek mi diye düşünüyorum. bu psikolojiyle gittiğimde ne kadar başarılı olabileceğim onu da bilmiyorum belki bölüme geçtiğimde her şey daha farklı olacak belki de ama inanın bilmiyorum. bu seneye kadar derslerimi hep önemsedim ama bu sene anlattığım durumlardan dolayı hazırlık sınıfını geçemedim.
@yokölebişi, ailem kararı bana bıraktı gibi bir durum kardeşim. ileride pişman olma ama gibi şeyler söylüyorlar
  • lorenz egrisi  (11.09.12 22:32:32) 
genel olarak biraz takıntılı bir insan olduğum söyleniyor. peki ya ben bu takıntılarla okulda ne kadar başarılı olabilirim diye de kendime soruyorum. ilerde "keşke bir sene kaydımı dondurup hazırlansaydım" demek yerine en azından istediğim yer olmazsa bile "denedim de olmadı" diyebilirim. içimdeki "sınava tekrar hazırlan" düşüncesi kemirip durmaz ve eğer istanbul içi bir yer kazanamayıp tekrar izmir e dönersem bu sefer oraya alışmaktan başka bir çarem olmaycak; ama şu an tekrar hazırlan tekrar hazırlan diye diye izmir de ne derece başarılı olabilirim, orayı ne kadar sevebilirim bilmiyorum hakikaten ki bu kayıt dondurma işini ciddi ciddi 3-4 aydır düşünüyorum ama bunun öncesi de var "acaba tekrar mı hazırlansam?" gibi ara ara ufak gitgel yaşadığım zamanlar oldu. izmir de ufak bir zorluk gördüğümde bu düşünce yine ortaya çıkarsa o zaman ben ne yapacağım onu hiç mi hiç bilmiyorum.


  • lorenz egrisi  (11.09.12 22:48:25) 
yaşamayıp pişman olmak yerine yaşayıp pişman olmak daha mantıklı gelir bana. karar senin hatalar da senin olur. kimseye suç yıkmadığın sürece bi sorun yok. carpe diem! =)


  • yok öle bişi  (12.09.12 11:40:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.