[]

arkası yarık bisiklet selesi ne işe yarar?

"sürene pandik atmaya" demeyin de.. akla ilk o geliyor.. ya da ben mi fesatım bilemedim..
nette aradım bulamadım.. bir resim buldum da bende ki tam olarka böyle bir şey değil.. ama biraz benziyor yani en azından mantık aynıdır.. bisiklet de yeni, ama ben yoktum alınırken, peder felan almış detaylara inmeyeyim.. sonuç olarak neden böyledir falan bilemedim garip geldi.. kesin öğrenmem gerek..



 
terletmez, iyidir.


  • onlygodjudgeme  (20.11.08 00:03:46) 
sallama hakkımı kullanıyorum:

1) orası çatala denk geldiği için gereksiz ağırlık yapardı; bu yüzden çıkartılmış

2) terin falan akmasına yardımcı oluyordur; Yani o parça kesik gibi olmasa ter birikirdi orada, iğrenç olurdu belki de;

3) böyle daha şekil olmuş, madem yapabiliyoruz yapmalıyız demişlerdir.
  • mrtksn  (20.11.08 00:09:41) 
kaseyi tam oraya oturtunca yarık yere bir şey gelmiyor zaten diye düşünmüşlerdir. bir tabir vardı bunu ifade eden şimdi aklıma gelmiyor. ergonomik miydi, yok değildi. hani böyle kulağına koyunca aynı anda yanağına, suratına falan değen yamuk telefonlar gibi. telefonlar diyorum ama bir tane vardı onlardan bildiğim, yarım aydan daha düz bombeli bir nokia vardı, ilk çıkan nokialardan. sarhoştum hatırlamıyorum.


  • mevta  (20.11.08 02:27:12) 
kuyruk sokumu kemigine baski olmasin diye ve havalandirma niyetine

bir de "cut-away saddle" diye birsey var o daha da avantajli..
  • ermanen  (20.11.08 03:35:34 ~ 03:35:47) 
hem ağırlık azaltmak için, hemde kasıklarda bulunan sinir demetine baskı olmaması için yapılır bisiklet selelerinde bu tip şeyler.

ancak bu tip seleler için çok da iyi yorumlar yapılmaz. kimileri uzun süreli profesyonel kullanımlarda ayak uyuşmasına sebebiyet verdiği için ergonomik bulmazlar.

tabi bu yazdıklarım pro bisikletçiler için geçerlidir. yani öyle günde 100-200 km kullanmıyorsanız hiç bi sorun olmaz.

değiştirecekseniz ortası oyuk modeler günümüzde en fazla rağbet gören sele tipidir.
  • ayanux  (20.11.08 09:08:17) 
öncelikle kafadan sallasa da, bilip yazsa da ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler..
günde 1 km ya yapıyorum ya yapmıyorum.. arada bakkala falan gidiyorum ki onu hiç saymıyorum bile.. ölmem heralde iyidir.. sevmeye başladım zaten.. biri pandik atmadığı sürese iyi anlaşıcaz gibi..

  • p shadow  (20.11.08 17:15:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.