[]

uygulamalı iktisat dersi nasıldır?

gençler ders seçiminde uygulamalı iktisat dersi var; bu derste ekonomi programında regresyon modelleri kurma zımbırtılarını mı öğreniyoruz? seçsem mi seçmesem mi, bilemedim.




 
Seçme! Eğer dersin konusu uygulamalı ekonometri ise derste senin bütün sınamaları ve modelleri bildiğin varsayılarak anlatılır. Zor bir ders değil ama uğraştırır, gerek yok.


  • doktor sagbirakmayan  (11.09.12 13:06:31) 
iktisat dediğimiz bilimin "uygulaması" bazı iktisat denklemlerinin ekonomik büyüklükler kullanılarak doğrulanması olarak tarif edilebilir. regresyon modelleri kurma direkt olarak istatistik dersinde veriliyordur diye düşünüyorum ve doktor sağbırakmayan arkadaşımızın yaklaşımına katılıyorum. iktisatın sayısal ilgisinden çok sosyal ilgisine daha yakınsan benim gibi, seçme derim. sosyal kısmına vurgu yapan iktisat derslerine yönelebilirsin.


  • dougsampson  (11.09.12 14:01:33 ~ 14:02:09) 
istatistik- ekonometri derslerini bir önceki senelerde gördük. bu durumda burada görmüş olduklarımızı ekonomi programına yansıtıcağız herhalde, di mi? yanlış anlamamışsam bilgisayarda regresyon modelleriyle uğraş dur :/


  • maryjane  (11.09.12 14:32:27) 
Bol bol istatistik ve ekonometri. İleride akademisyenlik veya analiz düşünüyorsan mecburi gibi. Okuldan okula değişmekle beraber zor ve çok çalışma gerektirir notları düşük, kalma ihtimali yüksektir.


  • homo sapiens gotgobekus  (11.09.12 14:34:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.