[]

Bilkent-hazırlık hakkında fikriniz

Merhabalar,
Bilkent öğrencisiyim ve bugün hazırlığı atladığımı öğrendim. Fakat hala ingilizcemin yeterli olmadığını düşünüyorum, özellikle cope sınavının speaking kısmında çok zorluk çekmiştim. Sizce yarım dönem de olsa hazırlığı okumalı mıyım? Özellikle irregularlık hakkında bir-iki sorum var o yüzden bilkentliler ile konuşabilirsem iyi olacak :)



 
bilkent sınavı ölçüçüdür gayet, hazırlığı atlamışsan gerek yok demektir. bölümde o ufak eksikleri de toparlarsın bence.


  • elalemin derdi  (11.09.12 12:29:49) 
bölüme geçtiğinde birinci sınıfta alacağın ingilizce dersi ve derslerin ingilizce işlenişi speaking gibi eksiklerini rahatlıkla tamamlamanı sağlar. bölümünü bilemeyeceğim ama bizim hocalarımız da çok yardımcı olurlardı bu konuda. kısacası gramer açısından belirgin bir sorunun yoksa(ki olsa sınavı geçemezdin zaten) bölümde kendini rahat toparlarsın.


  • kedili madam  (11.09.12 12:32:46) 
kendi tecrübelerimden yola çıkarak ingilizce için olmasa bile kendi arkadaş grubunu kurabilmek ve de okula adapte olabilmek için hazırlık okuman gerektiğini düşünüyorum. hazırlığı atlayıp kazanılmış bir yılın çok büyük bir getirisi olmuyor malesef. ki zaten ingilizceni de yeterli bulmuyormuşsun, kesinlikle hazırlık oku derim ben.


  • hrskrs  (11.09.12 12:35:51) 
Hazırlık okumadığıma pişmanım. İngilizcem iyiydi ve hazırlığı atladım ama gördüm ki, üniversitede ortamın temeli=hazırlık, özellikle Bilkent'te. Bölüme herkes hazırlıktan gruplaşmış olarak geliyor ve seni aralarına kabul etmeleri uzun sürüyor. İlk sene, yaşça herkesten küçük olmam ve kimseyi tanımadan bölüme başlamam sebebiyle biraz sıkıntı çekmiştim. O yüzden madem niyetin de var, yarım dönem oku derim. İngilizce eksikliğini ise dert etme, hocalarda bile daha doğru düzgün İngilizce konuşamayanlar var, zamanla toparlarsın.

Irregular olma işi ise biraz sıkıntı tabii, bölümüne göre de sıkıntısı değişir. İki sene yaz okulundan da ders alarak programını eşitleyen çok kişi gördüm. Prerequisite dersler dışında irregular olmak çok dert olmaz ama iç mimarlık gibi ana dersi prerequisite bir bölümdeysen sıkıntı olur.
  • faith no more  (11.09.12 12:49:14) 
Sırf ortam için hazırlık oku diyenlere kulak asma. Bilkent'te olup da eğer ortam yapamıyorsan (ki eğer asosyal değilsen bu biraz zor bir şey) bunun en iyi yolu topluluklardır. Ben de hazırlığı atlamıştım, hazırlığa da zaman kaybı gözüyle baktım. Senin gibi ingilizcem yeterli değil falan diye düşünüyordum; keza ilk dönem özellikle matematik derslerinde çok zorluk çektim - o da teknik terimlerden dolayı. Ama o dönemin bana hazırlıktan çok daha fazla ingilizce kattığını adım gibi biliyorum.

Irregularlık da bölüme bağlı. Son iki yıldır özellikle mühendislik fakültelerinde irregular olmayı acayip kolaylaştırdılar. Sadece spesifik bölümün öğrencilerinin aldığı 3. ve 4. sınıf dersleri dahi artık her dönem açılıyor.
  • gzg  (11.09.12 13:35:27) 
ben de okumadım hazırlık ama şimdiki aklım olsa okurdum.


  • ozmania  (11.09.12 14:02:26) 
okuma, hazırlıkta bu seviyedeyken kendini geliştirmen zor bilkent'te. burslu okumayacaksan kaydını dondurup yurtdışı dil kursuna gidebilirsin, çok daha faydalı olacaktır hem de aynı paraya gelir.

ben bilkent'te hazırlık okumadan bölüme geçtim, hiç zorlanmadım ve hazırlıktan gelenlerin essaylerine yardım ettiğim/onların ingilizcesini beğenmediğim için ortak ödevleri tek başıma yazdığım çok oldu.

kardeşim de 1 sene hazırlık okudu interden başlayıp, bu sene kpds'den 50 küsür aldı ben 90 küsür alırken.

ben de ingilizceyi cambridge'de öğrenmedim, anadolu lisesi ingilizcesi. stres yapmana, kendini yetersiz hissetmene hiç gerek yok. derslere devam ettikçe kulak dolgunluğun artar ve konuşmada sınavda olduğu kadar zorlanmazsın zaten. ilk 1-2 hafta hazırlıktan gelenler liseli gibi beraber takılır ama sonra herkes kendi ortamını kurar. sıkıntı etme, millet binlerce lira para döküyor hazırlığı atlamak için.
  • kayranin kedisi  (11.09.12 14:25:30 ~ 14:29:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.