[]

Erasmus - İtalya? İspanya?

Bir arkadaşım Erasmus programıyla yurtdışına gidiyor. Tavsiye istiyoruz.

Seçenekleri;

Universita Cattolica Del Socro Cuore - Milano/İtalya
Universita Degli Studi Di Genova - Cenova/İtalya
Universita Degli Studi Di Padova - Padova/İtalya
University of Granada - Granada/İspanya
Universitat De Valencia - Valensiya/İspanya

Asıl sorum İtalya mı İspanya mı? Daha sonra ise neden ve hangi şehirler? Daha önce bu yerlerde buludunuz mu? Bulunanı tanıyor musunuz? Erasmus açısından tavsiyeleriniz neler?


not: Özellikle içinden İtalya geçiyor fakat Granada'yı Erasmus için çok övmüşler. Bunun için hayali olan İtalya'dan vazgeçilebilir mi?

 
sacro cuore ozel uni.dir. milanoda gezip gorulecek bir yer yok fakat en azindan merkezi oldugundan havalimanidir, trendir her yere vesait var. gezmek icin en iyi yer.

genoa yazin iyi, bir suru ufak sahil kasabasi var fakat genelde yasli kesim var.

padova ogrenci sehri. gezip gormelik ne var bilmiyorum ama surusune bereket ogrenci var.

granada; hippi yasam tarzini sevmiyorsa sakin ama sakin gitmesin, uzak dursun. bir de oyle neseli, maceraci hippiler degil bunlar, agir hippi. sokaklarda kopeklerle les icinde oturup durmadan pufletiyorlar. ve de sehirde bi bok yok. aglayarak donduk

valencia; izmir gibin

ben olsam her seye ragmen ya milano (her yere ucak var) ya da padovaya giderdim
  • no christ requiress  (19.11.08 21:06:17) 
gidecek kişi kız ise italya, erkek ise ispanya derim..gayet açık


  • isott  (19.11.08 22:55:54) 
padova unisi sosyal bolumlerde iyidir. ogrenci sehri zaten orasi. ekonomisinde okuyan arkadas anlatmisti, bi derse 2-3 prof falan giriyomus ayni anda. padovada bulunmadim ama arkadas ilk oraya kayit olmustu ekonomi bolumune bayaa sevmisti iyi demisti.

genova unisi muhendislikte iyidir. hatta su son seneler politecnico di milano, politecnico di torino ile basbasa gidiyolardi. bu dedigim iki universite italyanin en tasakli unileridir muhendislik ustune. genova unisinde gemi muhendisligi var. italyada zaten 2-3 okulda var bunlardan biriside genova. padovada ekonomi okuyan arkadas genovaya aldirdi kaydini. bayaa bi gittikde. deniz kenari, gayet guzel bi sehir. yaslisi cok, yokusu cok, ogrenci imkanlari (yurt falan) padovaya gore az. milano gibi duz bi sehir degil ama yasanabilcek kadar guzel bi sehir. milanodanda ucuz tabiki ev kirasi olsun, gezme tozma olsun. deniz kiyisinda sakin sakin yasarim diyosan genova. yok her aksam icerim gezerim tozarim diyosan milano. gezip ozmam ama sadece eglenirim diyosan padova.

benim tavsiyem genovadir. milanoya yakin (2 saat), torinoya yakin (2 saat), portofino ya cok yakin. torino/milano havaalanlari iki saat uzaklikta. padova ise venedige yakin. venedik havaalanina yakin. padova bide bolognayaya yakin. orasi tam ogrenci sehri. arkadas varsa arasira gidilip gezilebilir walla.
  • sanio  (20.11.08 00:00:07 ~ 00:04:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.