[]

almanya / hem çalışıp hem master yapmak

var mı bunu bizzat yapan? eğer master yapacak olursam, o 2 seneyi bir şekilde bedelli askerlik önkoşuşu 3 seneden düşmem lazım, bu da ancak böyle mümkün. mümkün müdür?




 
bana biraz zor gözüktü. iş bulmak zaten başlı başına zor. orada master yapmış olsan kabul edilebilirsin belki ama üni'yi burda bitirip orada iş bulma olasılığın düşük. çünkü tercih etmiyorlar vize sorunu olanları. hele bir de öğrenci olarak girmek durumunda kalacaksın o zaman hiç tercih etmezler gibi.. ama bilemiyorum yapan var mı araştırmak gerek yine de.


  • clementine the tangerine  (11.09.12 08:38:25) 
benzinci, pizzacı, dönerci. maksat çalışmak değil mi? ha illa alanımda çalışmak istiyorum diyosan zor iş ya.


  • njtbcrn  (11.09.12 10:20:30) 
askerlik işi için böyle benzinci pizzacı oluyor mu? ya da tam kuralları nasıl bu işin? üç yıl aynı yerde mi nasıl oluyor?


  • clementine the tangerine  (11.09.12 10:26:15) 
1095 iş gününü herhangi bir yerde sigortalı ve yasal olarak çalışır bir biçimde tamamlaman yeterli. O süre zarfında TR'ye 6 aydan mı 3 aydan mı ne fazla gelmemen lazım bi de o var.


  • roket adam  (11.09.12 12:05:59) 
hm ben okuduğun şeyler ilgili bir iş olarak düşünmüştüm. o zaman njtbcrn'in dediği gibi bir işe girip çalışabilirsin, hem harçlık gibi bir para da çıkarırsın. ama mesela erasmus öğrencisiyken 6 ayda mı de sadece 90 gün çalışma izni veriliyordu. vatandaş olmadığın için. bu durumu bir araştır, sayılardan emin değilim. o kısımda sorun çıkmasın.


  • clementine the tangerine  (11.09.12 12:41:00) 
bildiğim kadarıyla doktora yapanlar da bedelli askerlik yapabiliyor. Çok emin değilim duymustum sadece.


  • spartakus  (11.09.12 14:27:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.