[]

komünite siteleri hakkında görüşleriniz?

Şu eskilerin forumtr si tarzı sitelerle ilgili bir kaç sorum olacaktı. Sıralıyorum

1-) Hala düzenli olarak ziyaret ettiğiniz, belirli bir konuya odaklı (spor, müzik vs.) insanların fikir, yorum alışverişi yaptığı siteler var mı? Forumlar mesela.

2-) Bu tip oluşumlar sizce hala tutar mı?

3-) Genel olarak insanların ilgisini çekebilecek (kadın, erkek eşit dengeli dağılım diyelim) ne konular olabilir? Müzik mesela? Futbol mesela ? (erkek ağırlıklı aslında)

Bu konuda merakımı gidermek istiyorum da o yüzden soruyorum. Olm komünite siteleri öldü artık sosyal medya olayı var diyenlere de selam etmek istiyorum, insanların ortak konularda farklı yorumlara sahip kişilerle fikir alışverişi yapması ile sosyal medya çok farklı şeyler bence. Bu konuda yamuluyorsam düzeltebilirsiniz pek tabi.

 
bence çökmedi hocam.ortak konular ve sorunlar açısından önemli bence forum siteleri.mesela ben üniversite ve yurt hakkındaki sorulara elimden geldiğimce cevap verip genç pıtırcıkları tatmin etmeye çalışıyorum.tweeterda facete nerden bulacaksın onları di mi.


  • delibas_alyon  (11.09.12 00:00:49) 
ölmedi ancak bu tür sitelerin, eksisozluk'te de oldugu gibi, kacinilmaz olarak deneyimledigi bir ikilem var.cok basarili olur, cok taninir ve bilinirse, kullanici sayisi artar ve hali ile kalite düser. kaliteyi yüksek tutmak icin kullanici sayisini ve profilini sinirli tutmak gerekiyor ancak bu da uzun vadede ciddi bir moderasyon emegi gerektiriyor.

oldukca spesifik forumlar, bisiklet forumlari mesela, ya da kampcilik, yürüyüs forumlari bu sebeple elektronik, teknoloji, aşk meşk komünitelerinden daha saglikli yürüyor.
  • atmacaged  (11.09.12 00:13:45) 
spesifik bir kitleyi, mezunları, meslek - hobi - ilgi sahiplerini buluşturabilen topluluk sitelerini daha başarılı buluyorum ve bu sitelerin ölmemesini temenni ediyorum.


  • 9kuyruklukedi  (11.09.12 00:16:23) 
spor, müzik ve oyun odaklı forum siteleri kesinlikle öldü, eskiden binlerce üyesi olan büyük siteler ise şimdilerde can çekişiyorlar. Onların sonu da yakın gibi. Öte yandan özel konu ve sorunlara yönelik forum siteleri ise inanılmaz yükseliş trendinde şimdilerde. Bu sitelerde gerçekten de ilginç dayanışma örneklerine de rastlamak mümkün. Tabi bu sitelerin kendilerini özel üyelik sistemi ile korumaları, moderatörlerinin seviyenin düşmesine izin vermeyişleri ve maddi beklenti içerisinde olmayıp siteyi abuk subuk reklamlarla doldurmamaları en büyük etkenler. Devlet memurlarının ya da adaylarının buluştuğu forumlardan tut otizm hastalarının yakınlarının buluştuğu siteye kadar geniş yelpalzeye yayılmış forumlar bunlar.


  • doktor sagbirakmayan  (11.09.12 01:51:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.