[]

Kış lastiği

evet sevgili duyuru sakinleri,

yine bir kış lastiği sorusuyla karşınızdayim. geçmişteki sorularıma tatmin edici yanıtlar alamamakla birlikte bu sefer birazcık daha net soracağım sorunu.

4 lastiğe indirgedim. bunlar arasından seçim yapmaya çalışıyorum.


pirelli snowcontrol serie II

good year ultra grip ug-8

michelin alpin a-4

ve nokian w+

bu 4 lastik arasından hangisini önerirsiniz?

2 araç için lastik alacağımdan ikisinin de ebatlarını yazayım o zaman.

195-55-16
185-60-14

 
hicbir marka ve model her ebatta iyi degildir.. hangi ebatta lastik alacaginiz, yapacaginiz secimde cok önemli bir parametredir..

175-65-14 alacak kisiyle, 185-60-15 alacak kisiye bile ayni lastik önerilmez.. bu bakimdan dogru tercih yapmaniz icin, ebati da göz önünde bulundurup ona göre tercih yapmaniz ya da öneri almaniz gerekiyor..
  • pollyx  (10.09.12 14:16:09) 
testlere söyle bir göz atilinca özellikle kislik lastikler icin continental öne cikiyor..

14 inc olani 175-65-14 seklinde degistirebilirsiniz.. muhtemelen orjinali icin önerilen ebat secenekleri icinde bu ölcü vardir zaten..

her iki arac icin de ContiWinterContact TS830 iyi bir secim olacak gibi görünüyor.. ancak yine de nokian'in dahil edildigi testleri mutlaka inceleyin.. dunlop'un dahil olduklarini da..

isvecte yasayan ve aldigi her seyi iyi arastirip alan ve dahasi otomobilden anlayan bir yakinim nokian'in özellikle kis lastikleri konusunda 1 numara oldugunu söyler.. ancak ebat konusuna dikkat etmek gerekiyor.. gerekirse kücük degisiklikler yapip ona göre de alabilirsiniz lastikleri.. 185'i 175 yapmak gibi..
yaz lastiklerinin genellikle tabanlari mümkün mertebe genisletilirken, kis lastiklerininki daraltilir.. karda, suda zemine basan kisim kalinsa kayma ihtimali arttigindan böyle yapiliyor diye biliyorum..

tekrar edeyim, nokianlari mutlaka iyice inceleyin..
  • pollyx  (10.09.12 14:55:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.