[]

Ne oldu bana?

Bu sabah metrobüsle Beylikdüzü'den Mecidiyeköy'e geliyordum. (yaklaşık 1 saatlik yolculuktan sonra Okmeydanı'da) Orta kapının hizasında diğer tarafta cam kenarında ayakta duruyordum (sırtımı demire dayamış dışarıyı/içeriyi seyrediyordum. Görüntü bulanıklaşmaya başladı, sesler boğuklaşmaya başladı. Hayatımda 3. kez oluyordu, bu yüzden anladım ne olacağını. Diğerleri 5 dk sürmüştü. Yine gelip geçeceğini biliyordum bu yüzden nispeten daha sakindim. Kontrol altına alıp ilerlemeden geçirebileceğimi düşündüm. Dışarıda uzaklara bakıp nefesimi kontrol altına almaya çalıştım ama görüntüyü netleyemedim. Bulanıklaşma arttı. Kaç durak kaldığına bakmak için içeriye çevirdim kafamı ama o şahin gözlerim köstebek gözlerine dönmüştü. Gözlerim kararmadı, buğulandı bildiğin. Sis çöktü sanki. İnsanlarla dip dibe dururken aynı anda herkesten uzaklaşmışım hissi. Ayakta zor duruyordum. Bayılacak gibi değildim ama yine de tüm gücümü ayakta durmaya harcıyordum. Dizlerim hafif kırıldı, demirlere daha sıkı tutundum. Ölüm/bayılma korkum yoktur. Ama toplum içinde zor durumda kalmaktan, altıma yapmaktan korktum. Tüm vücudum terliyordu. Az önceye kadar "çantadan sweatshirt ü çıkarıp giysem mi, otobüs serin oldu" diye düşünürken şimdi soğuk soğuk terliyordum. Sırtımdan, şakaklarımdan terlerin süzüldüğünü hissediyordum ama onları silmek yapılacak en son işti. "Okmeydanı" dedi otobüs, kapı açıldı kafamı çevirip baktım buğulu Okmeydanı'na, ama 2.5 metre ötedeki kapıya gidecek gücüm yoktu. Yardım istemek için konuşacak gücüm de yoktu. Geçecek dedim kendi kendime, yapacak başka hiç bir şeyin yok. Nefesimi kontrol edebiliyordum, 1-2 derin nefes alıp verdim, faydası olmayınca zararı olur diye korkup normale çevirdim nefesimi. Yaklaşık olarak 5 ve 10 yıl önce birer kez daha olmuştu aynısı ama o zaman mide bulantısı da vardı şimdikinden farklı olarak. Ve 5 dk sürmüştü diğerlerinde. Bu sefer ise 10 dakika sonunda, Mecidiyeköy'e varmadan 1 dk önce falan bitti. Dışarı attım insanlarla beraber kendimi. Direğe dayanıp 1-2 dk kendime geldim. Zar zor yürümeye başladım. Metroya inerken iyice toparlamıştım ama aradan 3 saat geçmiş olmasına rağmen sanki bir sersemlik bırakmış gibi hissediyorum. Bir kere evde yalnızdan tansiyonum düşüp bayılmıştım. Bunun onunla alakası yok. Bambaşka hisler.

Peki ne oldu bana?


 
kaç yaşındasın, bu sıralarda veya yakın dönemde kullandığın ilaç/ilaçlar var mı? uzun bir süredir aç gezdiysen veya bol su içmediysen (malum mevsim hala yaz) bu olabilir. tansiyon sorunu olabilir düşmüştür veya yükselmiştir (büyük olasılıkla düşmüştür), panik atak geçiriyor olabilirsin, metrobüs kalabıksa havasız kalmıştır boğucu olmuştur bir an senin için.

ciddi bir durum değildir ama emin olmak için bir kardiyologa görünmek iyidir. bu birkaç ipucundan burdan pek yardım dokunmaz maalesef.

geçmiş olsun.
  • cinematography  (10.09.12 13:04:10) 
bana da birkaç kere oldu dediğin bu durum, gözlerim karardı ve nefes almakta zorluk çekiyordum, her seferinde gözümü açtığımda yol ortasında bayılmış olarak buluyorum kendimi. bir kere evde oldu, babam titrediği, vücudumun sarsıldığını söyledi. hastaneye gidip kalp ritmimi, kan tahlillerimi ölçtürdüm bir şey çıkmadı. röntgen de çektirecektim ama yaptırmadım. uzun süredir olmuyor.

fakat bende ki sebepleri aşırı sıcak soğuk teması olduğundan ve alkolü biraz kaçırınca oluyordu. hava değişimine ve alkole dikkat ettiğim için bir şey olmuyor, belki senin probleminde böyle bir sebeptendir.
  • amele spor  (10.09.12 13:07:32) 
Yaş 31. Balık yağından (kapsül) başka bir şey kullanmıyorum. Özellikle dün akşam bol bol su içtim. Sabah ta içip çıktım. Tansiyonum düşünce oluşan halsizlikten çok farklıydı. Sırf kontrol için geçen sene EKG çektirmiştim, tertemiz çıkmıştı bi anlamı varsa...

Kimse söylemeden dile getirmiyim dedim ama panik atak geldi benim de aklıma. Başlığı okudum
(bkz: #3973736) entrysinde belirtilerden bir çoğu oldu bu sabah (ishal dahil)

Ama ölüm korkup yoktur. Çarpıntı da olmadı hiç. O yüzden "değildir değildir" diyorum kendi kendime 5 yılda bir olduğu için de tedavi/önlem girişmiyorum ama ne olduğumu bilirsem o esnada ne yapmam gerektiğini de bilirsem rahatlıcam.
  • erci  (10.09.12 13:15:35) 
@amele göz kararması yok, bulanıklık var. Nefes güçlüğü yok, rahat nefes alıyorum ve hiç birinde bayılmadım. Sıcak/soğuk/alkol de yoktu.


  • erci  (10.09.12 13:19:25) 
Benzer durumları yaşayan bir arkadaşım epilepsi hastası. Nörolojiye gözükün.


  • kaçanbalık  (10.09.12 14:20:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.