[]

İlk Defa Uçak ile Okyonus Aşırı Yolculuk Yapacağım -- Yusuf Yusuf

Uçak yolculuğuna alışkın arkadaşlar 23 eylülde saat 2.15 te etihad ile önce dubai oradan da güney koreye gideceğim...

Ama hayatımda uçakla hiç okyonus aşırı yolculuk yapmadımm...bana biraz anlatabilir misinz...

Şimdi elimde bavullarla aatürk havaalanına girdim...Sanırım check in diye bir yere gideceğm...Bu check in denen yer her uçak ve şirket için farklı mı yoksa herkes aynı yerden mi geçiyor..

Bileti oradan mı alacağım...

Check in den sonra neoluyor? Bavulu nerede kime teslim edeceğim?

Nerde bu uçak :D

:D

 
hangi havayolu sirketiyse onun gisesine valizinle giriyorsun biletini yerini falan ayarlayip valizi veriyorsun o valiz yolunu biliyor sen hiiiiiiiic o tatli canini bunu dusunerek sikma. ama sana onerim ucakta oyalancak seyler al yanina. eger uyuyamazsan sikintidan geberirsin gercekten. ahanda bu yaz turkiyeye donusumu bi ben bi de allah biliyor yani o derece!!


  • pispisim  (10.09.12 02:21:01 ~ 02:22:08) 
yalnız güney kore ile aramızda okyanus yok. :D

çıkış pulu alacaksın, sonra valizini etihad'ın yerine götürüp teslim ediyorsun. orda sana ayrıca koltuk numaranı da veriyorlar. sonra pasaport kontrolden geçip uçağı bekleyeceksin.

hayırlı yolculuklar.
  • efreet sultan  (10.09.12 02:26:44) 
merhaba.

havaalanına girince check-in masasına gideceksiniz. her firmanın kendi check-in masası olur. bu noktada bavullarınızı vereceksiniz.

bundan sonra dış hatlara geçmeniz lazım. pasaport kontrolü yapılacak. ayrıca yurtdışı çıkış harç pulu almayı unutmayın.

pasaport kontrolünü geçince karşınıza duty free çıkar. buradan ucuz içki, çikolata, parfüm, vs alabilirsiniz.

biletinizden belirtilen kapıyı gideceksiniz. oradan sizi uçağa aktaracaklar.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (10.09.12 02:30:23) 
Çook teşekkürler..yazdıklarınızı ezberledim, daha gitmeden tecrübe kazanmış gibi oldum eksikolmayın :D

@hayley williams ile evlenecek genc;; hocam ben güney koreye öğrenciolarakgidiyorum orada okuyacağım, o dediğin pul'u almak zorunda mıyım?
  • denizaya  (10.09.12 02:34:24) 
evet kıbrıs'a gidilirken bile alınıyor. pasaport kontrolünün karşısında gişesi olur. oradan hemen alabilirsin.

edit: gerçi şimdi baktım da oturum izniniz varsa almayın diyor. bilemedim. galiba almayacaksın.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (10.09.12 02:47:42 ~ 02:50:42) 
mutlaka mutlaka mutlaka online check-in yap. biletini aldigin havayolu sirketinin sayfasina girip check-in kismindan koltugunu falan sec kafana gore, ayrica havaalaninda kirk saat sirada beklemekten kurtulursun.


  • rebio  (10.09.12 03:04:17 ~ 03:04:31) 
alakalı değil ama kıbrıs'a giderken pasaport değilde kimlik kullanılıyorsa harç pulu alınmıyor.


  • trocero  (10.09.12 08:15:05) 
Güney Kore'ye giderken, uçak Hint okyanusunun üzerinden geçiyor olabilir. Geçmiyor olsa bile, uçuş süresi ve mesafe bakımından, bu uçuş, okyanus aşırı uçuşlarla kıyaslanabilir. Benden sana tavsiye, emniyet kemerin sürekli bağlı olsun. En az bir kere yerinden kalk ve uçak içinde gezintiye çık. Ethiad hangi gruba bağlıysa, o grubun "frequent flyer" kartına müracaat et. Müracaat formunu internet sayfasından veya check-in bankosundan bulabilirsin. Check-in bankosuna valizini teslim ettikten sonra ve pasaport kontrolünden geçmeden önce, maliye veznesinden yurtdışı harç pulu almayı unutma. Alana uçuş saatinden iki saat önce git. Uçuş sırasında fazla alkollü içki içme. Uçağa fındık, badem gibi şeylerle binersen hoş olur. Bazı uçaklarda flash disk takıp kendi tercih ettiğin müziği dinlemen mümkün. Bilet aldığın havayollarının internet sayfasından bagaj ağırlık sınırlamasını oku. Dubai aktarma sırasında valizinin ikinci uçağa yetişmemesi ihtimaline karşı, kıyafet açısından bir B planın olsun.

İyi uçuşlar.
  • compadrito  (10.09.12 12:40:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.