[]

üniversite kredi genel not ortalaması ?

merhaba arkadaşlar

üniversite 3. sınıfa geçtim şuan genel not ortalamam 2.49

1. dönem 36 kredilik ders aldım 34 kredi tamamladım 2,50 ile bitirdim.
2. dönem 24 kredilik ders aldım 22 kredi tamamladım 2,58 ile bitirdim.
3. dönem 28 kredilik ders aldım 26 kredi tamamladım 2,04 ile bitirdim.
4. dönem 28 kredilik ders aldım 26 kredi tamamladım 2,50 ile bitirdim.

durum biraz vahim çünkü okulu 3.0 veya üstü bir diploma notu ile bitirmem gerekiyor.

dikkat ederseniz her dönem 2 kredim eksik. 2 kredilik iki ingilizce dersini ikişer dönem tekrar aldım. şimdi gene alıcam. toplamda şuan 2 kredilik 2 dersim alttan. toplamda 4 kredim eksik.

eksik olan ingilizce 1 ve 2 nin 4 kredisini tamamlarsam.

ve başlayacağım

5. dönemde 26 kredilik ders alıcam ortalamam 3.5 gibi bişi olacağını düşünüyorum çünkü bizim okulda akıllı uslu çalışan herkesin kredisi istisnasıs yükselir. çünkü teorik değil uygulamalı bir eğitim var.

6. dönemde gene toplam 26 kredilik ders alıcam gene not ortalamam 3,5 in üzerinde olacak gibi.

7 ve 8. dönem de 20 şer kredilik toplam 40 kredi alıcam gene 3.5 üzeri hatta tam 4 bile gelebilir.

buna ne diyorsunuz

5.6.7.8. dönemler dediğim gibi 3.5 üzeri ile bitirirsem şuan 2.49 olan genel not ortalamam 3 e çıkar mı ?

umarım çok karıştırmamışımdır cevaplar için şimdiden teşekkürler

 
çıkar


  • enerji muhendisi  (10.09.12 01:56:43) 
zaten düz mantık ile düşünürsek, okulun yarısına gelmişsin. 3.5 üstü ortalamalar getirirsen, doğal olarak ortalaman 3.0'ı geçer. ama gene de;

5-6. dönem 3.50
7-8. dönem 3.72 ortalama getirirsen 3.00'ı geçiyorsun. tabi ingilizcelerden b almışsın gibi varsaydım.(b=3.0 bu arada) ingilizcelerden ne aldığını bağlı olarak bu rakamlar artabilir de azabilir de.

son olarak olur da 3.5 yapamıyorsan, düşük not aldığın dersleri tekrar alabilirsin. ortalama yükseltmek açısından; d aldığın bir dersten c almak, yeni bir ders alıp ondan b almaktan daha etkilidir.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (10.09.12 02:45:14 ~ 05:02:47) 
evet çıkar ama, yani biraz zorlarsın. benim önerim alttan düşük getirdiklerini tekrar alıp yükseltmen. sana biraz daha yardımcı olucaktır. o "d" leri falan bi temizle derim :)


  • ayk  (10.09.12 08:05:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.