[]

Yurtdisinda turk ehliyeti kullanimi

Yakinda bir sureligine italya'ya gidecegim. Orada kendi turk ehliyetimle araba kiralamayi dusunuyorum. bir problem cikar mi? Yoksa Turkiye Turing ve Otomobil Kurumu'ndan 225 ytl bayilip "Uluslararasi Ehliyet" almak zorunda miyim? (Cok pahaliymis lan) www.turing.org.tr

Bir de yurtdisinda genel olarak arac kiralama bedelleri nasildir? ortalama bir arac icin ortalama fiyati merak ediyorum. Eger uygun gelecekse, 5 kisilik bir interrail turunda da arac kiralamayi dusuneceginiz onumuzdeki yaz zira 10 gun gecerli global pass alsak 2,500 ytl yapiyor. Benziniyle falan 3000 ytl falan olacaksa sahane olur gibi geliyor sanki galiba. www.genctur.com


 
turist olarak kaldiginiz surece ehliyeti kullanabilirsiniz. uluslararasi ehliyet gerekmez.

kiralama cok pahali degildi hatirladigim kadariyla, fiyat su an aklima gelmiyor. bir defasinda hertz'den fiesta istemistim adamlar da mercedes a bilmemne vermislerdi, o yuzden hertz'i severim. iyidir.

www.hertz.com
  • fdegir  (19.11.08 10:00:47) 
gençtur zaman zaman eski fiyat oluyor, tcdd sitesinden kontrol ediniz, bunun yanında bir süreliğine dediğiniz 3 ay falans sorun olmuyor diye biliyorum.

kiralama olayında ise, uluslararası gezecekseniz büyük bir firma seçin ki bi ülkeden alıp diğer ülkede bırakın. fiyatları sitelerinden yer ve zaman ve oto seçerek bakabilirsiniz, mesela ilk aklıma gelenler budget, hertz, avis vs. ve benzin fiyatları fikirlerinizi aşabilir, dikkatli hesaplayın.

iyi yolculuklar.
  • whoosie  (19.11.08 10:03:09) 
italyaya girdikten sonra 6 ay islemsiz kullanilabilir ehliyet. 6 ay sonra karakoldan muhur alinmalidir. oda 50 yuro falandi sanirsam. torinoda 25 yuro kadardi yanlis hatirlamiyosam araba fiyati gunluk. minimum fiyatti bu.

edit: suan baktim araba fiyatlarina. aldiginiz yere birakirsaniz arabayi 3 gunluk 92,67 yuro. fiat panda araba

www.autoescape.it
  • sanio  (19.11.08 11:13:30 ~ 11:23:57) 
cok sagolun yardimlar icin. 3 ay kalacagim icin ehliyetim sorun cikarmayacaktir. bunu ogrendigim guzel oldu. araba fiyatlari da kucucuk, minicik arabalar icin gayet uygun.

interrail icin benzin fiyatlari buyuk rol oynayacak herhalde. ona da yazin bakacagiz artik. bu yaz interrail yaparken bi dusunduk acaba araba kiralasaydik nasil olur diye ama pek emin olamadik.

tekrar tesekkurler.
  • dengesiz pamuk  (20.11.08 09:30:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.