[]

Vücudu toparlamak için geç mi?

Merhaba gençler merhaba... 29 yaşında, 1.79 boya, 87 kg ağırlığa sahip camış görünümlü bir insan evladı olarak, birazcıkta geleceğimi düşünerekten spor yapmaya, götü göbeği toparlamaya karar verdim, hatta göt göbektende öte, acaba şu vücudu Felipe Melo tarzı bi şekle sokabilir miyim diye düşünmedimde değil hani.. (taylır dördın demediğime dua edin)

Yalnız kafamda bi kaç soru var:

* bu iş için çok mu yaşlıyım?

* kilo problemim olduğu ve çok hantal olduğum için önce evde pilatesle mi başlasam?

* salona gitsem mi? (üni. nin salonu tek seçeneğim orada da kendin çalışıyorsun hoca yok ama avantajları var: havuz + sauna + ucuz)

* sportif beslenme konusunda zırcahilim, nasıl beslenmeliyim?

* kollarım aşırı güçsüz, dambıl alsam bi işe yarar mı?

 
beslenmene çok dikkat et. gece bişi yeme. ağırlık idmanı + kardiyo yap bol bol.


  • tales from the south  (09.09.12 17:59:53) 
p90x programını incele


  • efrasiyab87  (09.09.12 18:06:49) 
@efrasiyab87 ama adam 29 yaşında. idmansız birine p90x ağır gelmez mi ilk etapta?


  • tales from the south  (09.09.12 18:07:56) 
spor diet ve biraz zaman işini çözer, spor yapmaya başladğında vicudunda mutlakasağlıklı gözle görülür değişimler oluyor bence geç değil.
hoca olmasına pek de gerek yok oradaki tecrübeli arkadaşlar sana yardımcı olur

  • opeth  (09.09.12 18:31:06) 
@tales from the south:

evet, layikiyla yapildiginda cok zorlu bir program. çalışmaların verilen süreleri içinde kendini kasmadan yavaş yavaş geliştirebilir. zaten ilk seferinde yardımsız barfiks çekmek neredeyse imkansız. ya da o şınavın ardından bir bacağın üzerinde kolları yana açarak bekleme hareketini dayanabildiği kadar yapıp bekleme sürelerini biraz uzatabilir.

olmazsa ilk fazı iki kere üst üste yapar. 90 günlük programı 120 günde bitirir.

---

haftanın 6 günü süren bir program bu. büyük bir sebat ve adama* gerektiriyor.

eğer ankaradaysan elimdeki dökümanları verebilirim sana. videolar, beslenme rehberi falan filan, hepsi var.
  • osuruklu  (09.09.12 19:41:10) 
p90x 'in antremanlarına nasıl ulaşırım peki?


  • fatihdr  (10.09.12 23:07:44) 
bu p90x dedigimiz kit halinde satiliyor. istersen kullanilan ekipmani da onlardan alabilirsin ama ona gerek yok. kullanilmis bi dambil seti, barfiks cekmek icin bi duzenek, bir de sinav cekerken bileklerine zarar gelmesin diye sinav standi olsa yeter.

torrentten indirmistim ben butun videolari ve dokumanlari. o dokumanlarda da hangi videoyu hangi gunler yapman gerektigini, o gunler neler yiyebilecegini anlatiyor.
  • osuruklu  (11.09.12 11:49:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.