[]

telefondan silinen verileri kurtarma

şöyle bir duyurum vardı #473857, aslında aklımda yoktu ama şimdi düşününce kurtarmak istediğim şeyler vardı. herşeyi yedekleyememiştim. bu sapık tamirciklere söyleseydim keşke diye pişman oldum aslında.

sorularım şunlar:
1)misal bilgisayarda formattan sonra kurtarılacak dosyayla aynı isimde başka bir dosyanın üzerine yazılmamış olması gibi bir durum var. yani resimlerim klasöründe wallpaper1 varsa, bu silindi ve bunu kurtarmak istiyorsun, o resimlerim klasörüne başka bir wallpaper1 kaydettiysen öncekini nah kurtarırsın.
telefonda da aynı olay mevcut mu?

2)telefondan kurtarma da bilgisayardan kurtarma gibi mi oluyor? işte teli veri depolama gibi usb ile bağlayıp programı açıyorsun buluyorsun demişler.
ben mesajlarımı rehberi falan da bulabilir miyim foto ve müziklerle birlikte? (ajandada doğum günleri, veya notlar falan vardı, bunları da bulabilir miyim?)

3)bu tamircilerin kullandığı program nedir, netten aratıp bulabilir miyim programı?

not: bütün bunların yanında ben telefonu tamire yollamadan önce ona yazılım yüklemeye çalışmış ama başaramamıştım (phoenix ve navifirm kullandım), tel açılmadı ondan tamire yolladım. bu yazılım olayına rağmen kurtarabilir miyim?

 
kurtaramazsın, navifirm tüm diski temizleyip romu yeniden kurar. zaten telefoncular da bunları kullanarak kurtarıyor. o yüzden unut.


  • moondalina  (09.09.12 08:52:02) 
recuva.


  • vcellist  (09.09.12 09:02:53) 
telefonun hafızasını eğer usb bellek olarak gösterebiliyorsanız bilgisayara testdisk / photorec kullanabilirsiniz.

www.cgsecurity.org
  • peseve  (09.09.12 11:14:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.