Giriş
(2)

Kıymetli antika saat & ebay'den satış sorusu & paypal

charm
elimde, bi şekilde bizim aileye yadigar kalmış, 1800'lerden kalma kıymetli bi antika köstekli saat var. ben bunu nereye saklayacağımı bilememekten, "hırsız çaldı çalcak eyvah" korkusundan, kasada tutmaktan, kasaya para vermekten bıktım.internetten yaptığım araştırmalar sonunda, ederinin baya olduğun
elimde, bi şekilde bizim aileye yadigar kalmış, 1800'lerden kalma kıymetli bi antika köstekli saat var. ben bunu nereye saklayacağımı bilememekten, "hırsız çaldı çalcak eyvah" korkusundan, kasada tutmaktan, kasaya para vermekten bıktım.

internetten yaptığım araştırmalar sonunda, ederinin baya olduğunu, özellikle ingiltere'de çok meraklısı falan olduğunu gördüm.

şimdi ben bu saati satmak istiyorum. ancak bi sürü derdim var.

1)ebay UK'den inceledim, benimkinden daha yeni tarihli olanları 5000 - 8000 USD arasında satılmış. benimkinin ederi bunun en az iki misli.
diyelimki ben bu saate, istediğim fiyattan ebay'de alıcı buldum. nası yollicam bunu? bu kadar kiymetli bişi sigortalı kargolanır mı? kargolanırsa hangi şirketler kabul eder?

2)Ebay & paypal aracılığıyla böyle bi satış yapsam, alıcılar beni tufaya getirip "elimize ulaşmadı" ayağı yapıp paypal'dan paralarını geri çekebilirler mi?

3)Hadi sattım, paypal'dan da paramı aldım diyelim, bu kadar çok para paypal'dan kredi kartında withdraw edilirken problem olmaz mı?

4) bu tip cep saatleri için özel bi açık artırma sitesi var mıdır yurtdışı menşeili? ya da satmak için ebay alternatifi başka sistemler?

bu konuda bilgi sahibi birilerinden akıl bekliyorum.
bilse bilse ek$i duyuru bilir.
0
charm
(18.11.08)
internetten bakmakla olacak birsey degil. bu isin experleri var goturup gosterin fiyatini ogrenin zaten degerli bir parcaysa onlar size yol gosterirler. sizinkinden cok cok daha yeni bir saat 400.000 dolara da satilabilir hatta satilmistir.
0
chrome
(18.11.08)
3) günde 500$ çekebiliyorsun kredi kartına; 5$ da komisyonu var ve kur bankanın kuru oluyor; iş bankasında 2-3 gün gecikmeli yatıyor; zaten 5-7 gün içerisinde yatar diyorlar; yani paypal ile dert olabilir biraz; Sanki en garanti yol minik bir ingiltere seyahatiymiş gibime geldi; Bir aracıyla falan(eksper?) en iyi fiyata en garantilisinden seyahatli meyahatli bir satış yapabilirsiniz inancındayım :)
0
mrtksn
(18.11.08)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.