[]

uzun yol

yarın ilk defa uzun yolda araç kullanacağım. strese girdim resmen.

kolaydır dimi? yanlış yola falan girip kaybolmam?


 
ormana sapıp bir kulübe görürsen, sakın hadi içeri girip bakalım hatta çatı katına çıkıp bir bakalım demezsen birşey olmaz


  • secilmis uye  (07.09.12 16:13:19) 
kesin yanlış yola girersin. o hızla giderken buradan döncekmiydik dönmicekmiydik derken kaçırırsın sapağı :) bol şans


  • smoothcriminal  (07.09.12 16:14:17) 
güzel bir cd / kaset hazırla, sevdiğin içecek ve yiyecekleri depola arabaya...
uzun yol iyidir, candır. canım çekti :))

kafaya takma fazla.
50-60 gidip milleti delirtme. adam gaza gelip sıkıştırır falan.
110'u çok geçme ki ani bir şey olursa heyecan yapmadan yavaşlayabil.
otobüs ve özellikle kamyonlara dikkat et; durup dururken sağa sola kırabiliyorlar.
3 şeritli yollarda orta şeritte takıl alışana kadar bir süre.
  • velhasilkelam  (07.09.12 16:19:15) 
teknik olarak şehir içinde araba kullanmaktan daha kolay. dikkatini açık tut, uykusuz ve yorgun olma yeter.


  • robin crusoe  (07.09.12 16:30:58) 
şehir içinde araba kullanmaktan çok daha kolay ve çok daha sıkıcı stres yapılacak bişey yok. eğer yokuşlu virajlı bir yola çıkacaksan gece çıkmazsan iyi olur, tavsiye etmem geceleri hem görüş hem kamyon trafiği sıkıntı yaratabilir.


  • lordabbas  (07.09.12 17:03:40) 
gps varsa kolaydır. yoksa google maps'ten gideceğin yolları bak. ayrıca 2-3 saatte bir mola ver. bacaklar açılsın. gerin, esne, kendine gel.


  • trakyali gulyabani  (07.09.12 17:25:35) 
bilmediğin bir yolda gidiyorsan yavaş git. yavaş derken 90'ın altına inme.


  • izafi  (07.09.12 17:31:58) 
Sırf uzun yolda araba sürebilmek için gitmeyeceğim yere gitmişliğim vardır.
-Kolaydır.
-Ama riski daha fazla olduğu için dikkati bırakmamak gerekir.
-Yolun gidiş geliş olduğu yerlerde sollama konusunda çok çok temkinli olmanız gerekir, gerekirse takılın kamyonun arkasına ama emin olmadan sollama yapmayın.
-Hızınızı da kontrol edin, 110-120 sanırım yasal hız sınırı, onu aşmayın, hem benzin tüketiminiz için de 90 civarı daha uygun olur.
  • firez  (07.09.12 17:46:46) 
gidiş ve gelişin aynı yol üzerinde olduğu bölünmüş yollarda sollama çizgilerine çok ama çok dikkat et. yolun ortası düz çizgi ile bölünmüşse sollamayacaksın. önündeki kamyon 15km hızla gidiyor olsa bile sollamaya çıkma. göremediğin bir tepe çukur bir alan olur çıktığın anda başka bir araç ile kafa kafaya gelirsin. kesikli çizgiler varsa ve görüşün açıksa solayabilirsin.

uzun yolda bilmen gereken en önemli şeylerden biri budur.
  • orpheus  (07.09.12 23:56:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.