[]

Kredi Kartı Hakkında

Diyelim ki ben arkadaş için 600tl tutarlı birşey aldım kartla. Arkadaş bana ona aldığım şey için 600'ü çıkarsa ve ben ekstre borcumu ödememe rağmen bu 600'ü de yatırsam, bir sonraki ayın ekstresi için bu işlemin borcu olmaz gibi mi görünür?




 
iki kere mi ödediniz anlamadım bu durumda. eğer 600 liralık alışverişten önce ekstreyi ödeyip, sonra 600 liralık alışveriş yapıp yeni ekstre gelmeden de bunu arkadaşınızın verdiği parayla öderseniz, yeni ekstrede tabii borç çıkmaz, ama işlem gözükür.
bu muydu soru?

  • clementine the tangerine  (07.09.12 14:23:52) 
Fazla ödeme görünür. Bir sonraki toplam 600 TL lik harcamanız için borç görünmez.


  • halilibo  (07.09.12 14:24:20) 
fazladan yatırdığın her para (ne zaman olduğu farketmeksizin) bakiyene - olarak geçer. ama yatırdığın parayı hangi işlemi kapatmak için yatırdığını belirtemediğin için o işlem yine gözükür ekstrede. sadece bir de alt satırlarda -600 para yatırma gibi bir ibareyle yatırdığın para görünür. bakiyen teoride eşitlenir (başka borcun da yoksa sıfırlanır).


  • loveinaflipbook  (07.09.12 14:26:13) 
Soruyu çok salakça sormuşum arkadaşlar kusura bakmayın. Olayı çok basit anlatırsak

Ağustos 18'i ekstre geldi ve aylık borcu kapattım
bugün arkadaş için 600tl birşey alacağım
Pazartesi de onun bana nakden yolladığı 600'ü karta yatıracağım

Şu durumda Eylül 18'de kesilecek hesap ve bu ayın borcu içinde görülmez değil mi?

Şeklinde sormalıydım :)
  • jesterdvine  (07.09.12 14:48:01) 
Son ödemeniz gereken miktar normalden 600 tl fazla olmaz. Yani atıyorum 600 tl'lik şeyi aldınız, sonra ücretini yatırdınız. Bu sırada ay içerisinde 200 tl'lik şahsi harcama yaptınız. Son borç 200 tl ve varsa önceki aylardan kalan taksitler olarak gözükür.


  • alicia_dominica  (07.09.12 15:28:35) 
görünmez. borç gelmez. ama ekstrede işlem olarak gözükür girdi çıktı olarak.


  • clementine the tangerine  (07.09.12 15:31:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.