[]

insan ilişkileri üzerine ilk sorum olup çok sinirliyim

acaba çok mu tepki gösteriyorum diye merak ettim size sorayım dedim. benle ilgili şöyle bir durum var zaman konusunda çok takıntılıyım. 5dk'ya geliyorum deyip yarım saat gelmeyen adamları sırf gelince dalabilmek için bekliyorum. ama çevreme bakıyorum adamların umrunda değil. mesela biri 8'de gelecem deyip saat 8:15 olduğunda sinirlenmeye başlıyorum. benim bildiğim en azından gelmeyeceksen ya da geç kalacaksan arar haber verirsin. etrafımda benimle birlikte bekleyenlere bakıyorum hiç takan yok. "Geliiir yaa" filan diyorlar. neyse bu kadar önbilgiden sonra konumuza geçelim.

bir adam var. samimi bir arkadaşım. adamın bizim için mesleki bir şey yapması lazım. rica filan değil görevi yani. olayın gelişimi şöyle:

ben bunu öğlen arayıp "hadi halledelim işi" diyorum. "abi akşam 7 gibi yapıcam çekimim var güneş batana kadar bitmesi lazım" diyor. "tamam görüşürüz akşam" deyip kapatıyorum.
saat 19:30 gibi benimle birlikte bekleyen ama sikinde olmayan arkadaşıma bu arkadaşı aratıyorum. "bir saate kadar atacam" diyor arkadaşıma. yine gelen giden yok.
saat 21:30'da facebookta açık görüyorum bizimkini. hadi amk 7de geliyodun nerdesin sen" diyorum ve yazdığımı 2 dakika sonra görüyor ancak cevap vermiyor.
saat 23:30'da beni arıyor konuşma yemin ederim şu şekilde:
o: abi naber napıyosun? nerdesin şimdi sen?
b: olum 7den beri bilgisayar başında seni bekliyoruz.
o: ha eskişehir'de değilsin yani. ya bana burada bi adam lazım burdaysan dedim. e kim var bizimkilerden burada?
b: ali var mehmet var. olum sen bi cevap ver bana 7de gelicem deyip neden gelmiyosun? hadi gelmedin niye aramıyosun?
o: çekime gittim ikinciye.
b: olum neden aramıyosun 6 saat bekletiyosun bizi?
o: sarper ben şu an ne yapıyorum? telefonla seni aradım di mi? aradım işte??
b: olum 7de gelmeyeceğini gece 11:30da arayarak mı haber veriyosun?
o: e aradım ya işte!!!
b: olum düzgün cevap versene lan
o: hacı kafam çok şey şu sıra ben mehmeti arayayım o zaman burdaysa.
b: tamam görüşürüz.

adamın genel huyu bu. ve ben bu adam ve benle bekleyen elemanla ortak büyük bir işe girişecez. binbir yemin etti geçen yılki bahanelerinin artık kalmadığına filan. dedikleri de doğru ama bu sefer başka bahaneler buluyo böyle işte. diğer arkadaşın da hiç umrunda değil gelmiş gelmemiş. "daha zaman var yarın yaparız" diyor. o da haklı ama o zaman demesin abi "bugün yapacam" diye. aşırı mı tepki gösteriyorum amk?

ek: dakik bir insan değilim. ben de geç kalıyorum sık sık. kalınca binbir özür diliyorum bakıyorum kimsenin umrunda değil yine.

 
sende sorun yok, karşındaki mal.


  • mtrsykl  (07.09.12 00:18:55) 
hocu o mal da etrafımdakiler bunun mallığına niye bir tepki vermiyor. ben niye bu kadar sinirleniyorum?


  • sarper361  (07.09.12 00:22:20) 
bu üçlünün çırpınan üyesi olmayı bırakmayı dene bir de. biraz da diğer eleman muhatap olsun ekici arkadaşınızla. eğer buna rağmen kıllarını kıpırdatmazlarsa ve işler yatarsa siz kesinlikle uygun bir ekip değilsiniz demektir.


  • narcissa black  (07.09.12 00:23:27) 
karşındaki cidden malmış. ve o mal insana karşı bu kadar sinirlenip de yıpratma kendini sarper. çünkü sen işini ciddiye alıyosun normalsin yani.


  • tell me a tale make me believe  (07.09.12 00:24:13) 
umursamazlık virüs gibi, yayıldıkça yayılır. tepkinde haklısın, lakin anlatmaya çalıştığın kişiler yanlış.


  • devilred  (07.09.12 00:24:15) 
iş yapılmaz bu adamla. yol yakınken vaz geçin. ileride yapacağınız işi şahlandıracak bi görüşmeye gitmeyip 5 saat sonra "hacı uyumuşum yaaa" derse saç baş yolarsınız.


  • atesikus  (07.09.12 00:25:11) 
belki yapacağınız işin önemiyle doğru orantılıdır ama fazla gergin geldin bana. biraz rahatlamaya çalış. şu an senin ilacın şudur: www.youtube.com


  • alzahraa  (07.09.12 00:26:16) 
@narcissa black çırpınan üye değilim aslında hocu. ekipte herkes bir şeyler yapıyor ona lafım yok. ama adamlar geniş. yani biz "7de o iş bitecek" diyoruz ya. 7de o adam gelmeyince başka bir şeye geçme teklifi geliyo. ben sinirlenip "o herif buraya gelecek o işi yapacak!!!" diye delleniyorum. ben dellenince de tökezliyo ekip. diğer konularda böyle değil ama. sadece zaman konusunda. uyduruk yapsa bu kadar sinirlenmem mesela.


  • sarper361  (07.09.12 00:26:39 ~ 00:28:05) 
geç kalmak hayvanlık, geç kalıp haber bile vermemek arkadaşlığı kesme sebebi. yani gram sikimde değilsin diyor adam, seni zerre önemsemiyorum, 10000 sms'imin bir sms'ini sana harcamam amk diyor. böyle adamlarla işe kalkışmayı geçtim buluşup bira bile içilmez zira oturup tek başına içer kederlenirsin, götü başı dağıtırsın bar ortamında.

ben de geç kalırım da 1 dakika geç kalsam arayıp söylerim yani mantıklı bi sayı. atıyorum 30 dk geç kalıcam çok trafik var, tamam hayvanlıktır ama haber vermemiş olmak daha büyük hayvanlık.
  • roket adam  (07.09.12 00:27:58 ~ 00:29:39) 
"madem gelmeyeceksin bir haber ver" dediğin için bence haklısın. niye bugün yapmadın diyen adam değilmişsin. sende sorun yok bence.

ama şçyle birşey varki olanlara "aşırı" tepki verip insanları huzursuz ediyorsanız, diğer kişiler düşündüğünüz şeye kayıtsız kalıyor. sakin ve telaşsız davranın.
  • neysene  (07.09.12 00:54:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.