[]

el öpmek

kimisi eli öpüp alına koyuyor, kimisi çenesine değdirip alnına koyuyor. hangisi doğru?

hiç de haz etmem el öpmekten.. neyse..


 
öpmekten haz etmeyip el öpmek zorunda olanlar çenesine değdirip alnına koyuyordur belki de.


  • ymerdiveni  (17.11.08 21:52:56) 
gercekten opmeyeceksin, dogrusu ve sagliklisi bu zaten, vucudun en cok kirlenen yeri ellerdir. O yuzden, hic yoktan ceneye degdirilebilir.


  • ermanen  (17.11.08 21:55:36) 
''öpmek'' olduğu için doğrusu dudağa değdirmek.


  • insanimsi  (17.11.08 22:13:26) 
çenesine değdirip alnına koyanlar dudaklarında ruj olan kadınlardır. dikkat ediniz. yoksa benim bildiğim böyle bir adet yok :))


  • mea maxima culpa  (17.11.08 22:45:07) 
buyukbabanin elini opuyosan cenene degdiriceksin tabiki, el opulurmu hic hehe. bir bayaninkini opuyosan o farkli


  • jay kay  (17.11.08 23:50:49) 
doğrusu öpmek hatta öptürmemek için kasarsa karşıdaki - ay ben o kadar yaşlı mııım! diyerekten daha eğlenceli oluyor. öpüyormuş gibi de yapılabilir hani boyle - ay şeyma naber? diip havaya öpücük atılıyormuş gibi. insan kendi dedesinin ninesinin anasının babasının elini öpebilir iğrenmez o kadar ama ne biliim bayramlarda falan maksat mikrop alışverişi olabiliyor bazen. çoluk çocuk cümbür cemaat. en güzeli böyle havadan, öpüyormuş gibi, ruju da bozmadan. öpme sesi de çıkartıp. gerçi mikroplardan bu kadar kaçıp sonra yılda 5 kez de hasta oluyoruz ya o da ayrı birşey.


  • random blonde  (18.11.08 03:47:32) 
el öperken iki ayrı baskı hissediliyor. biri öpülecek eli tutan elinin baskısı, ikincisi dudak ya da çene hangisini kullanıyorsan onun baskısı. ilkini biraz daha yüksek uygularsan ikincisi için temas gerekmeyebiliyor. böylece şekil şartı da yerine gelmiş oluyor, herkes mutlu sen mutlu.

Yine de söylemeliyim, anne ve babamım dışında kimsenin elini öpmem ben. tavsiye ederim.
  • trocero  (18.11.08 08:24:02) 
El öpmedeki amaç senden yaş ya da statüce büyük kişinin önünde saygıdan eğilmektir. baba, dayı, hala, amca, kadın... Başını eğdikten sonra istersen öp, istersen çenene değdir, istersen parmak aralarını em; eteğini öp bir farkı yok.

seçtiği millet vekillinin elini öpen zihniyet var bir de.
  • sen dururken annenmi gidcek ekmek almaya  (18.11.08 08:42:19 ~ 08:45:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.