[]

Baryum, Kalsiyum gibi elementler nerede bulunur?

Merhaba arkadaşlar;

Baryum, Kalsiyum gibi elementler arıyorum. Sanırım doğada saf bulunmuyorlar. Tuz, Oksit vs olarak bulunyorlar. Ya da bulunuyorlar da ben göremiyorum. Bu 2 elementin saf olarak satıldığı bir yeri biliyor musunuz (Tahtakelede filan vardır garanti de ben istanbul'da değilim. Münkünse kargolayabilecek bir yerler olursa hele de İnternet üzerinden satış yapan bir yer olursa süper olur.) Veyahut bu elementin tuzlarını ben nasıl saf hale geçirebilirim?

İlki olsa çok makbule geçer. Makbule mi geçiyor; hani nerde?

 
tahtakaleden değilde tekstil, gıda ürünleri fabrikalarından ya da toptancılarından bulabilirsiniz sanırım. genelde küçük miktarlarda satmazlar ama tatlı dille ya da numune isteyerek alınabilir belki.

www.beles.org
işinize yarayabilir...
  • random blonde  (17.11.08 19:35:23) 
doğada hiçbir şey saf halde bulunmaz. "tenör" denilen bir kavram var, cevherin saflık durumu bu kavramla açıklanıyor, neyse.

baryum ve kalsiyum ne için lazımdı? deney? toz halde falan mı lazım yoksa kristal olsa olur mu?

bu arada eğer oksit ya da silikatları evde ayırabilecek bir teknolojiye sahip olsaydın muhtemelen dünyanın en zengin insanlarından biri olurdun:)
  • ecnebi  (17.11.08 22:52:28) 
@random blonde teşekkür ederim. Bi bakayım.

@ecnebi deney için lazım. Toz işimi görür ama kristal de olur sanırım.

O değil de zaten dünyanın en zengin insanlarından biriyim. Ne gerek var şimdi ayrıştırmaya filan. Parası neyse verip alalım :D
  • ataturkiye  (18.11.08 12:30:23) 
istanbul'da satan birkaç yer biliyorum ama küçük yerler onlar da, muhtemelen kargo falan uğraşmıyorlardır.

hiç olmadı üniversitelerin kimya bölüm başkanlarına mail yaz, illa ki biri yardımcı olur.
  • ecnebi  (18.11.08 14:03:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.