[]

kıl dönmesi

selam.

10 gün önce hemoroid ameliyatı geçirdim. ameliyattan önce doktor "sende kıl dönmesi de var, ilerde de bunun ameliyatını ol" dedi, ağzıma sıçıldı resmen.

şimdiye kadar bir kere sivilce gibi bir şey çıktığını gördüm, kırk yılda bir de çok hafif bi ağrı hissederim. kıl dönmesi olabileceğinden şüphelenmemiştim bile.

hazır bende çok fazla kendini göstermemişken, tavsiye edebileceğiniz şeyler var mı? (hemoroid konusunda master degree'yim, bunda tavsiyeye ihtiyacım var.)

istanbul'da önerebileceğiniz doktor varsa eğer, şu ameliyat stresini üzerimden atar atmaz doktora gitmeyi düşünüyorum.

edit: şöyle bir şey buldum (www.kildonmesitedavisi.com) acaba diyorum biraz daha teknoloji gelişse mi? ne dersiniz tecrübeli arkadaşlar?

 
  • kobretti  (06.09.12 16:52:01) 
Beklettikçe uğraştırır hacı. Ben geçen ekimde ameliyat oldum, iki buçuk senedir olduğunu biliyordum ama ameliyat işlerinden hep tırstığımdan boşladım. Sonra yürümemi engelleyecek derecede iltihap yaptı ve iltihapı aldırdım ve iki hafta sonrasında ameliyat oldum. Kinder boyutunda parça alındı götümden, bir ay boyu da yattım. Ameliyatında hiç sıkıntı yok, 15-20 dk.da bitiyor ve herhangi acı duymayacaksın ama çok büyümüşse, ameliyat sonrası o kadar zorlu geçiyor.


  • faith no more  (06.09.12 17:28:23) 
vatanperver, ben de kremle falan tedavi edilebilsem ne güzel olur diyodum. 10 sene her gün krem kullanmaya razıyım, yeter ki ameliyat olmayım.

o kadar basit mi yav cımbız falan?
  • sezercik yavrum benim  (06.09.12 17:53:57) 
faith no more, belki bende de iki buçuk senedir vardır, tam emin değilim. 1 yıl içinde (ne zaman olduğunu hatırlamıyorum) sivilcemsi bişey fark ettim, bi iki güne geçti. ağrı sancı hiçbir zaman olmadı. doktora gideyim diyorum, ameliyat ol derse yemin ederim yakarım o hastaneyi :) amk dah yeni ameliyat oldum daha, psikolojik olarak başka bir ameliyata hazır değilim.


  • sezercik yavrum benim  (06.09.12 17:55:51 ~ 17:56:50) 
Hacı bende de ameliyat olmamdan iki hafta öncesine kadar pek sıkıntı yapmadıydı. İlk hissettiğimde kaşınıyordu ora, kaşıdım ve elime kan geldi. Sonrasında öyle sivilce, ağrı vs... gibi birşey yaşamadım. Ama dediğim gibi iltihap yaptı, tam yaptı, yürüyemiyordum o derece. Sonra aldırdım da kurtuldum. Ameliyattan gerçekten korkulacak birşey yok. Ben de canı çok tatlı birisiyimdir, kolumu cimcikleseler inlerim, ameliyat fikrinden de tırstığım için hep boşladım bunu ama gerçekten ameliyatta lokal anesteziyi dayadıktan sonra hiç bir şey yok. Hissetmiyorsun bile, rahat geçiyor. Sonrasındaki iyileşme süreci işte biraz uğraştırıyor. Dikişler alınana kadar offline olursun, yürümen penguen gibi olur. :) Olduğun ameliyatı kafadan atar atmaz bunu hallet kurtul derim. Büyüdükçe popodan daha sağlam sondaj yapıyorlar çünkü. :) Benim kuyruk sokumumun düzelmesi dokuz ayı buldu. :)


  • faith no more  (06.09.12 18:15:22) 
ameliyattan çekinmiyorum, iki kere ameliyat geçirdim. korku durumum falan yok. lakin daha 10 gün önceki ameliyatın sıkıntısını atlatamadım.

sadece şu sıralar tekrar bi ameliyat kaldıramam heralde. ameliyat sonrası hayat mahvetti beni çünkü.

neyse bi doktora gideyim ben. çok teşekkürler.

edit: yarın 14:15'te randevum var beyler. bana şans dileyin. sezercik yavrum benim, bu işin üstesinden gelmek istiyor.
  • sezercik yavrum benim  (06.09.12 19:04:12 ~ 19:57:48) 
ameliyat ol kurtul, hemen ayağa kalkarsın merak etme dedi doktor. çok rahat bi ameliyat dedi, bilmem ne tekniğiyle yapıyolarmış. kıçım yeni bi ameliyata hazır olmadığı için hayır dedim. krem mi kullansam?


  • sezercik yavrum benim  (07.09.12 15:15:32 ~ 15:55:42) 
kıl dönmesi ameliyatı ameliyat sayılmıyor kardeş, yarım saatlik bir operasyon, fakat yeter ki bilinçli ol nasıl yapacaksın diye sor? bazı hayvan oğlu hayvanlar resmen orayı kesip çıkarıp dikiyor 1998 senesinde ilk ameliyatımı böyle olmuştum 4 ay oturamadım yürüyemedim 3 sene sonra tekrarladı bu sefer piyasayı ayağa kaldırdım doktora gitmem ameliyat olmam diye, fatihte bir doktor bulduk. yarım saatlik bir operasyon. üstteki delikten kılları eriten bir sıvı enjekte ediyor sürekli, alttan akıyor, azcık cımbızla çekiyor, 1 cm kesi açıyor, iyice kontrol ediyor, ve dikiyor, yürüyerek giriyosun koşarak çıkıyosun.1 hafta sonda bana gelmene gerek yopk, devlet hastanesine git dikişlerini aldır, zaten bir problem görürlerse seni haberdar eder oradaki çalışanlar bu konularda çok tecrübeli dedi.

ne ameliyattan sonra ağrım sancım oldu nede bir sıkıntı yaşadım.

iki kıl dönmeside aynı boyutlardaydı, ssk sikti beni resmen, sanki kanser ameliyatı yapıyolar amk
  • pop star ajdar top star kont  (07.09.12 16:17:11 ~ 16:18:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.