[]

Taşıyıcı Hepatit B askerlik ve tecil bozdurma

Merhabalar. direkt konuya giriyorum. Kısa dönem olmak üzere Şubat'ta tecilim bitiyor ama ben Aralık celbine yetişmek için bugün yarın şubeye giderek tecili bozdurmak istiyorum fakat ben hepatit b taşıyıcısıyım ve bunu tecil ettirmeden önce askeri hastanede olduğum muayenede (ki orada çalışan bir tanıdık sayesinde tam muayene oldum diyemem. doktor sağlam mısın bir şeyin var mı dedi bende hiçbir şeyim yok turp gibiyim dedim ve çıktım) şimdi ben bu hepatit b taşıyıcılığını söylemeli miyim? netten öğrendiğim kadarıyla hepatit b taşıyıcısı olduğunu söylediğin an askeri hastaneye sevk edip orada ki tahliler sonucunda hastalığın durumuna göre ya 1 sene erteliyorlar ya da yapabilir raporu veriyorlarmış. şimdi ben ne yapmam konusunda kararsızım. şubeye gittiğimde ben tecil bozdurmak istiyorum dedikten sonra orada ben hepatit b taşıyıcısıyım demeli miyim yoksa bölüğe teslim olduktan sonra yapılacak muayenede mi durumu mu belirtmelyiim? çünkü sanırım bölükte de bir tane hepatit b aşısı vuruyorlarmış. sonradan sakata gelmeyelim =))

1-) ben bu durumu tecil bozdurmaya gittiğimde lak diye söylemeli miyim?
2-) ilk muayenede turp gibi sağlıklı olduğum belirtildiği için şimdi pat diye aslında bende hepatit b taşıcıyılığı var dersem bir sorun çıkmaz değil mi? azar yeme ya da işkillenme açısından...
3-) diyelim orada söyledim ve askeri hastaneye sevk ettiler veya etmediler sonuç n'olur? umarım elverişlidir raporu alıp hiç 1 sene ertelemezler de tecil bozdurma işlemlerini halledip bölüğe teslim olarak paşa paşa 5 ay yapıp gelirim.
4-) her ihtimale karşı tecil bozdurmak için veya hepatit b taşıyıcılığım ve askeri hastaneye sevk paralelinde şubeye gittiğimde yanımda hangi belgeler olmalıdır?

teşekkürler sizleri seviyorum güzel ülkemin çok güzel duyuru sakinleri.

 
baştan söyleyeyim, askerde hepatit b aşısı vurmuyorlar. bunun haricinde eğer askerlik yapmak istiyorsan, gönüllüysen, teslim olduktan sonra söyle. zaten teslim olduktan sonra hem komutanın soruyor hem de sağlık kontrolüne gittiğin revirdeki doktor. revirdeki doktor seni hastaneye sevkedecektir. azar filan işitmezsin. hatta, ben askerliğimi yapmak istiyorum dersen hoşlarına gider.


  • bilmemkacincinick  (06.09.12 01:10:50) 
askeri yuksek idari mahkemesinin asagidaki kararina gore,

1. hepatit tasiyicilari askerden muaf degiller. lakin, sadece belli siniflarda gorev yapabiliyorlar.

2. yaninda hepatit marker'lari tetkikinin kagidi olmali.

3. ben senin yerinde olsam, 3 gun once 5 gun sonra askere gitme hesaplari degil de, ne yaparsam karacigerimi sakata getirmem hesaplari yapardim.

4. alkollu ickilerden uzak dur ve kilo alma.

5. hayatini iyi bir "hepatolog"un kontrolunde gecir.

www.msb.gov.tr
  • compadrito  (06.09.12 01:27:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.