[]

C# tam şu an öğrenmeye çalışmaya başlasam kaç senede ben C# biliyorum derim

Soru işaretine yer kalmadı.

Şaka bi yana.

Programlama bilgim yok kabul edelim. C# ile başlamak istiyorum başlayabilir miyim, başlasam mı, başlamalı mıyım ?

Yani aslında sorulacak çok şey vardır bu konuda da duyuru da siz cevaplandırdıkça kafam daha çok şekillenir.

 
başlayın. ortalama 2 yılda ustası olursunuz. www.acikakademi.com'dan online eğitim alabilirsiniz. öğrendikten sonra bununla yetinmeyin, yanına php ve java da ekleyin.


  • coder  (04.09.12 13:50:54) 
Bence başlangıç için gayet uygun. Ne kadar ileri gitmek isteğine ve kapasitene bağlı olarak süre değişir.


  • mylord  (04.09.12 13:52:12) 
Benim ki ego tatmini, hobi, ya da öğrenme isteği diyelim yoksa rca gibi ben de niye lojistik işindeyim niye bilg. mühendisliği okumadım diyorum.

Yaş 23 işte evde bi c++ bi de c# kitabı var almışım zamanında fakat onlarla uğraşmayacağım.

Netten tavsiye edilen kitaplar şunlar:
C# Yellow Book Rob Miles
Learning C# 3.0 O'Reilly

Bunların pdflerini buldum bastıracağım ok veriyo musunuz ?
  • saiko  (04.09.12 13:56:40) 
bu soru büyük tartışma çıkarır. kıvılcım ateşlenmiş, ben de körükleyeyim.
öncelikle bu mesaj sadece konuyu açan kişiye değil, programlama öğrenmek isteyip korkan ya da korkutulan (çok severler) kişiler için yazılmıştır.

yaptığınız işte ne kadar iyi olursanız olun sonuçta sevmiyorsanız bunun için her gün pişman olacaksınız.
yeni bir programlama dili öğrenmek hiç zor değildir. herhangi bir kitaptan ya da internetten temel bilgileri öğrenebilirsiniz. sonrası sizin ihtiyaçlarınız ve hayal gücünüzle şekillenir. sınırınız pek yok.
dilde ustalaşmak için binlerce proje geliştirmeniz gerekiyor diyenleri sallayın, alakası yok. temeliniz sağlamsa, neyi nasıl yapacağınızı biliyorsanız daha önce geliştirmediğiniz bir programı çatır çatır yazabilirsiniz. kod yazarken kullandığınız dil her ne olursa olsun salt ezberdir.
hepsini bir anda harcamayayım. daha sonra devam ederim.
  • coder  (04.09.12 14:23:21) 
@rca şimdi doğru dediğini düşünmekle beraber windows 9 ekibine hazırlanmayı düşünümyorum. zaten herkes yapabilseydi iş çok kolay olurdu.


  • saiko  (04.09.12 14:36:57) 
ne icin ogreneceksin bence buna gore c# dogru bir secim olmayabilir. coderlari zaten amele gibi kullaniyorlar yurtdisindaki ciddiyet burda yok.

bence python veya r gibi hizli kod yazilan pek cok kutuphanesi olan bir dil ise yasrar c# tavsiye etmem
  • iplikci  (04.09.12 15:22:51 ~ 15:24:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.