[]

odamda fare var. lütfen biri bana yardım etsin.

önce soruyu sorayım, benım bu fareyı bulup cıkarmam lazım. butun gece gozumu kırpmadım. fare kucuk, cırkın bır sey degıl ama cok korkuyorum. nereye gırmıstır bu fare? fare nasıl oldurulur? fare oldurme arac gereclerını yurtdısında genel olarak nasıl temın ederız?


konu: şu an yurtdışındayım. ilk geldiğim gün fareyi dış kapının yanında çöpü didiklerken gördüm. diğer arkadaşlar (benden önce gelenler) yakalayamadıklarını zaten farenin kendilerini gördüğü anda bulunmaz şekilde saklandığını söylediler ve su ana kadar benım kaldıgım odaya hıc gırmedıgını soyledıler ama bu gece benim odamdaydı!

bütün gece sesini duydum.tıkır tıkır bır o yana bır bu yana yurudu. el fenerını ne zaman acsam anında kesıldı sesı,kapatınca yıne aynı. bır ara bır yerden dustu sankı ve bır yerı tırmalar gıbı sesler cıkardı. sesın geldıgı yone baktım ama goremedım.

 
evet fenerle filan yakalamanız zor gibi. hem insan görünce kaçarlar hem de çok hızlılar. en iyisi bir eczaneye gidin türkiye'de de eczanelerde fare zehiri bulunuyor. orada da eczaneye danışın. zehir alıp odanın bazı köşelerine koyun. ama elinizi değdirmeyin insan kokusu alırsa gelmezmiş, bir eldivenle filan koyun. diğer yöntemler de yapıştırıcı kapan. ama zehirle de hallolur gibi sizin durumda.


  • clementine the tangerine  (04.09.12 09:23:25) 
Peynirin üstüne fare zehiri döküp, evin çeşitli yerlerine koyun bakalım ne olacak?


  • mylord  (04.09.12 09:24:30) 
hatta yakalandıktan sonra da o zehirleri kapı dışında odanın köşelerinde bırakın ki yeniden gelmesin. giriş katıysa demek gelebilirler, ya da yavru mavru yaparlar.


  • clementine the tangerine  (04.09.12 09:25:32) 
giriş kat değil çatı katı. nasıl girdi anlayamadım. buzdolabına koymadığımız kuru yiyeceklerin hepsini deşmiş. şimdi atacağım hepsini çöpe. birde tarağıma dokunduğunu düşünüyorum onu da atayım mı? biz bu fareden hasta olur muyuz ayrıca?


  • kırmızıkaşekaban  (04.09.12 09:32:36) 
odanın ışığını yak sonra sopayla köşe bucak yokla saklandığı yerden çıksın, kapıyı açık tut dışarı kovala. fındık faresiyse zararı olmaz yarın kapan alırsın. zehir tavsiye etmem gider kuytu bi yerde ölür leş gibi kokar cesedi bulamazsın.


  • r_u_h  (04.09.12 09:35:15) 
bir parça karton üzerine fare yapışkanı sür evin çeşitli yerlerine koy bir iki güne yakalanır.


  • sealth  (04.09.12 09:38:37) 
şunu da unutma fareler tek başına yaşamaz. yapışkan pis iş, daha kesin çözüm ama yakalandıktan sonra atması filan iğrenç. bence zehiri kullan.


  • modesttiago  (04.09.12 09:42:06) 
yahu bir de bazı fare hakkaten gelmiyor yapışkana, mesela benimki :)
bir iki hafta oldu yapışkan kapan ne varsa koydum ama gelmedi. evde kedi olduğu için zehri de koyamadım. o yüzden en mantıklısı zehir gibi. onu alıp gidiyor çünkü. sonra da ölüyor. bir de bazı zehirler koku yaptırmıyormuş bazılarını hayvan yiyip gidip başka yerde ölüyormuş gibi efsaneler duydum ama ne kadar doğrudur bilemiyorum. bir sor bakalım eczaneye.

  • clementine the tangerine  (04.09.12 09:48:36) 
dehidre edici (leşi mumyaya çeviren) zehirler var ama ne kadar kullanışlı, nerede bulunur (yurtdışı için diyorum) bilemiyorum.


  • kadim kishi  (04.09.12 10:01:35) 
odandaki fare çatı faresi, çatılarda yaşar ordan geldi odana

kurtulmak için 3 yol var:

1. parlak yüzeyli bi karton ya da plastik üzerine peynir + fare yapışkanı
2.bir tabağa un+şeker+alçı karışımı yanına bi kap su
3. fare zehri
  • ihan  (04.09.12 10:05:28) 
fare mikrop taşımayan bir fare ise fındık faresi falan gibi beslesene onu. ne öldürüyorsun. kendine alıştır sonra bir yuva yap ona. sonra bir blog aç fare ile yaşamım diye sonra yaşadıklarını yaz ama sadece yaşadıkalarını değil hayatından kesitler falan sun ve popüler ol bu blog sayesinde. sevil sayıl. bir fare bize neler neler vaad eder ama biz hayatın ince detaylarını göremediğimiz gibi. küçük faredeki yaşamsal zenginliği de göremeyiz :)


  • Corvus  (04.09.12 11:47:24) 
kapan en iyi çözüm, nalburlarda 5 tl


  • feodal moruk  (04.09.12 11:52:46) 
@ corvus, çılgınsın. ben bu kadar sakın olamıyorum şu an. el çantama girmiş. çantam savaş alanı gibi. ders notlarımı, paramı kemirmiş. ona blog falan açamam kusura bakmasın. aç kalsın sürünsün. öldürücem onu hırs yaptım.


  • kırmızıkaşekaban  (04.09.12 11:53:20) 
o halde bir kızılderili gibi doğaya saygı duyma histerisi içinde ölmesine yol aç. bak fare de kızılderili mesajını kendine yorarak sana meydan okumuş zaten paranı kemirerek. diyor ki fare: bütün kaynaklar tükenince para mı yiyeceksiniz diyen kızılderilinin bunu benim için demediği çok açık. bak nasıl da yedim parayı :) sen de bunun üzerinde onu doğal yollardan öldüreceksin hileye başvurmadan çünkü belli ki zeki ve asil bir düşman. en basitinden eve iki adet kedi aldın mı ölmese bile artık evinde fink atamaz yani kafasına göre gezemez. kedi de american shorthair gibi bir kedi olsun. mülayim bir kedi fareye dokunmadan onu izleyebilir. başarılar dilerim mücadelende. iyi olanın kazanması dileğiyle :)

öldürürsen buraya bir fotosunu koysana merak ettim nasıl bir görünümü var. boyu ebatları falan. düz bir zemine koyup fotosunu çekersen ölçek kullanmayı unutma mesela bunun için kemirdiği parayı koyabilirsin :) hem anlamlı olur :)
  • Corvus  (04.09.12 12:10:03) 
yiyecek parçasını(her ne bulursanız) savunmasını kırabileceğiniz bir noktaya koyun,ve sesizce sabırla bekleyin. çıktığında terlikle ağzına vurmak suretiyle beynini dağıtın. neye uğradığını anlayamadan tekmeleyin ve duvardan duvara vurun. eğer nefes alıyorsa deodoranta çakmak tutarak alev kullanabilirsiniz. hala yaşıyor olması durumunda arkanıza bile bakmadan kaçıp en yakın zoolog'a haber verin şanslıysanız adınızı taşıyan bir fare türü buldunuz demektir.
en kesin çözüm bu gibi.

  • dumansiz sigara  (04.09.12 12:18:46) 
klasik kovaya destek olan dal parçası ve ip tuzağını kurabilirsin. içine yiyecek koy ve bekle, gelince ipi çek tuzağa düşsün.


  • r_u_h  (04.09.12 12:24:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.